ADELBODEN MU LEŽI

Filip Zubčić nakon senzacionalnog osvajanja trećeg mjesta, oduševio i izjavom

06.01.2024 u 17:28

Bionic
Reading

Odlično izvedenom drugom vožnjom Filip Zubčić se na veleslalomu za Svjetski kup u švicarskom Adelbodenu uspeo s 12. mjesta na pobjedničko postolje i osvojio treće mjesto iza nepobjedivog Švicarca Marca Odermatta i Norvežanina Aleksandera Aamodta Kildea.

'Stvarno sam jako sretan. Nakon prvog, lošeg 'laufa', uspio sam se 'skockati' i odraditi odličan drugi 'lauf'. Opet smo na postolju, to je najbitnije. Skijanje nije bilo na nivou, to je činjenica, međutim dobro je da i s takvim skijanjem možemo biti na postolju. Trebam se dobro odmoriti i pripremiti za sutrašnji slalom', izjavio je Zubčić nakon što je po četvrti put u karijeri završio na pobjedničkom postolju u Adelbodenu, gdje je do sada triput osvajao druga mjesta.

'Sretan sam da sam već skupio četiri postolja ovdje, jer je ovo pravi, klasični veleslalom, gdje su svi pravi veleslalomaši pobjeđivali i bili na postolju. Nadam se da ću ih još skupiti ovdje', dodao je Filip.

Ovogodišnji veleslalom u Adelbodenu obilježili su teški vremenski uvjeti i loša vidljivost, zbog čega su organizatori odlučili skratiti stazu.

'Start su spustili niže, s čime ja baš nisam bio sretan, s obzirom da je gornji dio bio dobar. Nisam se dobro adaptirao u prvom 'laufu', nekako sam premalo napao i zadnju strminu skijao kao da smo išli od vrha, ali uspio sam drugi 'lauf' odraditi kako treba'.

Iako je u prvoj vožnji imao tek 12. rezultat, Zubčić je za drugoplasiranim Kildeom zaostao svega pola sekunde.

'Bilo je dobro što sam malo kasnio za drugim, a startao sam deset pozicija bolje od njega. Znao sam da je sve moguće, ako kao prvi uđem u cilj. Lijepo je bilo sjesti u onu stolicu i čekati ekipu'.

Filipova reakcija u cilju nije odavala neku posebnu radost.

'Bio sam sretan, naravno, jer sam prvi, ali nisam razmišljao mogu li do postolja, jer sam ušao sa samo 12 stotinki prednosti. Međutim, kako su ljudi dolazili u cilj postajalo je sve realnije da mogu na postolje'.

Ono što se čini sve manje realno je da će netko u ovoj sezoni uspjeti pobijediti Marca Odermata u veleslalomu. Zubčić mu se jedini približio u prvom veleslalomu u Alti Badiji, gdje je Odermatt u dvije vožnje bio brži samo za 31 stotinku od najboljeg hrvatskog skijaša.

'To je činjenica, nažalost - za mene. Ne želim ga previše hvaliti, jer se borim protiv njega. Nadam se da ću u budućnosti uspjeti skupiti svoje prave dvije vožnje i pobijediti ga negdje. Ne smijem se previše na to fokusirati. Trebam maksimalno napraviti ono što mogu, a onda ga sigurno mogu pobijediti. Bio sam blizu u Alti Badiji, doći će još takvih 'laufova'.

Zubčić je kratko najavio i nedjeljni slalom na istoj stazi.

'Veseli me što će opet biti pravi zimski uvjeti. Dobro se skijamo, i dečki i ja. Nadam se da ćemo pokazati da možemo napraviti ozbiljne rezultate i da će cure napraviti u Kranjskoj Gori odličan posao'.