FRKA U NEW YORKU

Legendu Knicksa uhapsili, svezali lisicama i izbacili iz dvorane

09.02.2017 u 13:19

Bionic
Reading

Charles Oakley (53) legenda je NY Knicksa, ali i jedan od najvećih kritičara aktualnog vlasnika Jamesa Dolana. Na utakmici s LA Clippersima Oakley ga je vrijeđao, potom se sukobio s osiguranjem, a na kraju je i uhićen...

New York Knicksi jedan su od dva najstarija NBA kluba i uz Boston Celticse konstantno su u ligi od prve sezone, još od 1946. godine. No Knicksima već godinama baš i ne ide najbolje i o naslovu prvaka mogu samo sanjati, slično kao i o doigravanju. Navijači i mnogi bivši igrači za ovakvo stanje u jednom od najvećih NBA klubova krive vlasnika Jamesa Dolana koji je svojim nerazumnim poslovnim potezima i destruktivnom klupskom politikom uništio Knickse...

Jedan od najžešćih kritičara je i Charles Oakley (53), klupska legenda koja je za Knickse igrala od 1988. do 1998. godine, a s Patom Ewingom i Johnom Starksom predvodio ih je 1994. godine u velikom finalu koje su izgubili od Houston Rocketsa. Oakley već godinama upozorava na štetu koju Dolan čini klubu, otvoreno kritizira njegove poteze i kadrovsku politiku.

U srijedu je ušao u Madison Square Garden s kupljenim ulaznicama, za mjesta u neposrednoj Dolanovoj blizini. Nije Oakley izdržao ni četiri minute, odmah je počeo dobacivati i vrijeđati pa je Dolan pozvao zaštitare da ga izbace iz dvorane. Oakley se nije dao samo tako, ipak se radi o bivšem košarkašu visokom 205 centimetara i teškom gotovo 120 kilograma. Zaštitari su ga ipak uspjeli svladati, a stigli su i policajci koji su ga vezali lisicama te su ga doslovno iznijeli iz Madisona!

Charles Oakley Autor: Youtube

Veliki dio navijača skandirao je i davao podršku Oakleyju, dok dobar dio nije shvatio što se događa. Oakley je priveden, a nakon što je pušten iz pritvora rekao je:

'Nisam mu ništa rekao. Kunem se svojom majkom. Pojavili su se zaštitari i pitali zašto tu sjedim. A ja sam kupio ulaznicu!', ispričao je Oakley i nastavio:

'Pitao sam ih zašto me stalno gledaju, oni su potom tražili su da odem, a ja to nisam htio učiniti.'

Oglasili su se i čelnici kluba te pokušavaju smiriti strasti.

'Charles Oakley se večeras ponašao maksimalno neprimjereno. Izbačen je s tribine i odveden je u policijsku postaju u New Yorku. Bio je naš veliki igrač i nadamo se da će nakon ovog incidenta potražiti pomoć', stoji u službenom priopćenju NY Knicksa.

Podršku Charlesu Oakleyju na društvenim je mrežama objavio i najbolji košarkaš današnjice, LeBron James. Obojica su rođeni u Clevelandu i veliki su prijatelji, a neki navode kako je baš Oakley nagovorio LeBrona da 2010. godine kao slobodan igrač ne potpiše za Knickse iako ta priča nikada nije potvrđena. 

Oakley je prošle sezone prozivao čelnike kluba jer su ga izostavili iz svih akcija oko proslave 70. godišnjice postojanja Knicksa, otvoreno je prijetio, ali sukob je sada neželjeno eskalirao. Spriječiti ga nije uspio ni Phil Jackson, predsjednik NY Knicksa, jedna od rijetkih osoba za koje je Oakley tvrdio da dobro rade svoj posao u klubu...