sjajna utakmica

Legendarni Zinedine Zidane oduševljen Mateom Kovačićem: Fenomenalan je!

22.02.2018 u 13:35

Bionic
Reading

Nogometaši Real Madrida u srijedu su kod Leganesa odigrali zaostalu utakmicu 16. kola španjolskog prvenstva. Zinedine Zidane nije mogao računati na ozlijeđene veznjake Luku Modrića i Tonija Kroosa, a nije bilo ni Cristiana Ronalda. 'Kraljevi' su pobijedili 3:1, a junak pobjede bio je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić

Nije Real morao na neko daleko gostovanje, Leganes je doslovno u predgrađu glavnog grada Španjolske, no 'kraljevi' s njime imaju puno problema. Prije točno mjesec dana Leganes je neočekivano slavio 2:1 i izbacio Real iz Kupa kralja. Bio je to jedan od većih šamara u povijesti 'kraljevskog kluba', a sad je na red stigla naplata tog duga.

No, Real je cijelu sezonu u problemima, pa Zinedine Zidane za ovu utakmicu nije mogao računati na Luku Modrića i Tonija Kroosa, a nije bilo ni Cristiana Ronalda. Kako sada stvari stoje, Modrić i Kroos pauzirat će barem sljedeća dva tjedna, pa će njihove pozicije morati 'pokriti' naš Mateo Kovačić (23).

Prvu je priliku Mateo maksimalno iskoristio, tako da je nakon pobjede Reala 3:1 Zinedine Zidane prokomentirao njegovu partiju...

'Kovačić se u posljednje vrijeme nije baš naigrao, ali ovu je utakmicu odigrao fenomenalno', rekao je Zidane.

Nema Ronalda, Modrića, Kroosa... Nema veze, Real ima Matea Kovačića! Samo mu treba dati da igra! Jer hrvatski je reprezentativac protiv Leganesa odigrao praktički 'simultanku', španjolski se mediji natječu u pohvalama za našeg 23-godišnjeg veznjaka, a imaju i zbog čega.

Od 91 pokušaja dodavanja Kovačić je imao čak 88 preciznih, što je uspješnost od nevjerojatnih 97 posto i njegov rekord u Primeri. Uz to je izravno sudjelovao u akcijama za sva tri gola Reala - proigrao je Casemira koji je bio asistent Vazquezu kod prvog gola, potom i Lucasa koji je dodao Brazilcu za drugi gol. Za kraj je izborio jedanaesterac kojeg je u 90. minuti realizirao Sergio Ramos. Realno, nedostajalo je samo da Kovačić zabije, bila bi to savršena partija jer uz sve nabrojano uspio je odigrati dvije ključne i tri duge lopte, imao savršen driblerski učinak, osam od osam! Pobijedio je Mateo u čak 15 dvoboja s protivničkim igračima, uz sve to je uspio presjeći tri lopte i još četiri oduzeti u duelima.

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Novu priliku za dokazivanje Mateo Kovačić imat će već u subotu (24. veljače), Realu u goste stiže Deportivo Alaves.

  • +11
Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia