slučaj zabok

Zdravko Radulović ispričao nam je pravu istinu o tome zašto je dao otkaz u ambicioznom hrvatskom klubu i što se dogodilo: Imam potrebu reagirati na netočnu objavu!

19.10.2021 u 10:51

Bionic
Reading

Nakon što je iz KK Zabok objavljeno priopćenje da Zdravko Radulović više nije trener tog ambicioznog hrvatskog kluba stigao je i nastavak priče

Naime KK Zabok objavio je da je sporazumno raskinuo suradnju sa Zdravkom Radulovićem, a koji, kako navode, 's klupe odlazi iz osobnih razloga', uz dodatak da će uskoro pronaći novog trenera, što je potvrdio i sportski direktor Dragutin Črnjević.

Činjenica jest da je Zabok u prvih šest kola HT Premijer lige upisao dvije pobjede (Šibenik i Alkar, op.a.) i četiri poraza, ali glavni razlog Radulovićeva otkaza sasvim je nešto drugo. Za tportal je bivši košarkaš, koji je slovio za jednog od najboljih igrača nekadašnje države, rekao svoju stranu priče.

Uostalom, kao trener je radio u velikim klubovima kao što su Cibona, Zagreb i Cedevita te je jedan od najzaslužnijih za košarkaško odrastanje tada mladih igrača kao što su Bojan Bogdanović, Leon Radošević, Kruno Simon, Ante Tomić i mnogi drugi.

Imao je velike planove sa Zabokom, potpuno se – kako nam je potvrdio – posvetio tom projektu, ali je preko noći sve puklo.

'Imam potrebu reagirati na netočnu objavu vodstva KK Zabok. Nisam otišao iz osobnih razloga, kako je klub naveo u svom priopćenju; živ sam i zdrav, bez ikakvih problema i u punoj snazi i energiji da radim u hrvatskoj košarci i da na skroman način pomognem da bude bolja. To je sve što želim za medije reći na ovu temu i time stavljam točku na ovaj slučaj', kazao je za tportal 54-godišnji Zdravko Radulović te objasnio zašto je napustio klupu Zaboka, što je očito iznenadilo čelnike kluba.

'Glavni razlog za to što sam otišao s mjesta trenera i prava istina jest da kao bivši košarkaš nisam mogao dopustiti da se pojedini ljudi iz kluba na neprimjeren i ponižavajući način odnose prema igračima za vrijeme utakmice. Želio sam zaštititi svoje igrače s kojima sam sjajno surađivao i želim im puno sreće u nastavku natjecanja', završio je Radulović, dodajući da jedva čeka nove izazove u zdravoj sredini.

Prepun je energije i motiva. To mu nikada nije nedostajalo.