javio se iz atene

Legendarni Zajec ovim je riječima opisao 'modre' i njihov pristup; kako će ih shvatiti Bjelica i igrači?

21.02.2019 u 12:17

Bionic
Reading

Pred nogometašima Dinama uzvratna je utakmica 16-ine nogometne Europske lige, a momčad Nenada Bjelice pred svojim će navijačima, od 18.55 sati (Arenasport 3), loviti prednost od 2:1 plzenske Viktorije. Naravno, rezultat daje za pravo svima koji se nadaju da će 'modri', nakon što su 49 godina čekali nastup u 'europskom proljeću', i dalje biti sudionici međunarodnih natjecanja

Dinamo je zadnji put europsko proljeće izborio u sezoni 1969/70 plasiravši se u četvrtfinale Kupa pobjednika kupova u kojem je ispao od Schalkea. Dinamo je tada u 1. kolu izbacio Slovan iz Bratislave te Olympique Marseille, a potom izgubio obje utakmice od momčadi iz Gelsenkirchena (1:3, 0:1).

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Naravno, nakon dobrih 45 minuta u Plzenu, u kojem je Dinamo vodio 1:0, uslijedio je nešto skromniji drugi dio u kojem su igrači Viktorije, nakon dvije greške 'modrih' zabili dva gola i stekli rezultatsku prednost. I vidjelo se da Dinamo može s punim pravom nadati se uspjehu u uzvratu, odnosno plasmanu u osminu finala.

  • +12
Viktoria Plzen - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Nisam mogao gledati cijelu utakmicu, već samo dijelove, isječke. Dinamo je u prvom poluvremenu izgledao kao jako zrela momčad, nisam vidio da je Česima dao bilo kakvu šansu. I bez obzira na to što je na kraju primio dva klasična gola, kakve je Dinamo u svojoj povijesti često primao zbog svojih grešaka ili nesretno, mislim da su plavi jači od Viktorije i da mogu proći dalje. No, bez obzira na sve, mene je najviše razveselila priča o razgrabljenim ulaznicama. Ima Dinamo dobre šanse za prolazak, ne izgleda mi Viktorija kao momčad koju se ne može proći, kao nemoguća misija, iako je očito i ona dobra', rekao je u razgovoru za Večernji list Velimir Zajec, legendarni igrač Dinama, koji je sudjelovao u brojnim povijesnim trenucima maksimirskog kluba.

Hoćete li gledati utakmicu, ili možda bolje ne zbog stresa i zdravlja?

'Mislim da ću isto pogledati isječke, bolje nego da se počnem nervirati, ha ha', obrazložio je Velimir Zajec, koji je nedavno, nažalost, imao zdravstvenih problema (op.a moždani udar) i živciranje mu nikako nije potrebno. Velimir Zajec trenutno je u svom drugom 'domu', u Ateni.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.