Philipp Lahm odlučio

Legendarni njemački reprezentativac donio odluku koja je mnoge zbunila; bojkotira Svjetsko prvenstvo u Kataru, a objasnio je i svoje razloge

09.08.2022 u 13:27

Bionic
Reading

Legendarni njemački reprezentativac Philipp Lahm odlučio je bojkotirati odlazak na Svjetsko prvenstvo i odlazak u Katar

Pravu medijsku buru izazvao je bivši kapetan Bayerna i njemačke reprezentacije Philipp Lahm izjavom zašto ne želi ići na Svjetsko prvenstvo u Katar. Odlučio se bojkotirati najveću svjetsku nogometnu smotru, a razlog je kršenje ljudskih prava.

'Nisam član delegacije i neću letjeti u Katar kao navijač. Radije ću gledati od kuće. Ljudska prava trebala bi igrati najveću ulogu u organizaciji turnira. Kad neka država koja je ponajgora u tom aspektu dobije pravo organizacije ovog natjecanja, počnete se pitati koji su kriteriji', kazao je 38-godišnji Lahm u razgovoru za njemački Kicker.

Od prije je poznato kako je od dobivanja organizacije SP-a u Kataru poginulo više od pet tisuća stranih radnika o čemu su pisali mnogi svjetski mediji.

Philipp Lahm i prije je oštro kritizirao organizatore, a svojim novim izjava pozvao je i sve njemačke nogometaše da napokon javno iskažu svoj stav o takvom kršenju ljudskih prava.

Kada sve ovo kaže nogometaš koji je u dresu Njemačke odigrao 113 utakmica i koji je osvojio Svjetsko prvenstvo 2014. godine igrano u Brazilu, onda to ima itekakvu težinu.