O MODRIĆU NI RIJEČI

Legendarni Michel Platini iznenadio izborom osvajača Zlatne lopte; mnogi analitičari u čudu!

31.10.2018 u 09:05

Bionic
Reading

Nakon sezone kao iz bajke, koju je nemoguće ponoviti, hrvatski kapetan Luka Modrić osvojio je dvije prestižne nagrade za najboljeg nogometaša. Prvo onu Uefe, zatim Fife, a nije nemoguće da 3. prosinca osvoji i prestižnu nagradu 'Zlatna lopta' (Ballon d'or) koju dodjeljuje France Football. No, ako se pita Michela Platinija onda Modrić nema nikakve šanse…

Michel Platini, legendarni francuski nogometaš te bivši predsjednik Uefe, na pitanje koji bi nogometaš trebao osvojiti 'Zlatnu loptu' (Ballon d'or), mnoge je iznenadio svojim odgovorom.

'Postoji samo jedan igrač koji je osvojio Ligu prvaka i Svjetsko prvenstvo, a njegovo ime je Raphael Varane. Tako da mislim da je tu sve logično. Varane mora osvojiti zlatnu loptu', kazao je mrtav-hladan Platini čime je mnoge iznenadio. Jer, cijelo vrijeme pojavljivala su se 3-4 imena u izboru; od Ronalda i Modrića do Salaha i Mbappea. Najvažnijeg obrambenog igrača Reala Varanea, koji uzgred rečeno jako loše igra ove sezone, nitko nije spominjao. Baš nitko! Stoga je zaista nevjerojatno da se Platini odlučio za ovog igrača kao – najboljeg. Naravno, o Modriću nije rekao niti riječi...

No, s druge strane logično je kako Michel Platini navija da netko od Francuza osvoji tu prestižnu nagradu. Očito je shvatio kako 19-godišnja zvijezda PSG-a Kylian Mbappé, koji je zablistao u finalu Svjetskog prvenstva, nema prevelike izglede.

Podsjetimo, Mbappé se upisao povijesne knjige rekorda Svjetskih prvenstava kao drugi najmlađi igrač koji je zabio u finalu ovog natjecanja (19 godina i 207 dana). Samo je legendarni Pele ostao ispred njega sa 17 godina i 251 danom.

Luka i Vanja Modrić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia