TUŽNA VIJEST

Legendarni K-1 borac iznenada preminuo

28.02.2013 u 10:39

Bionic
Reading

Tužan je dan za ljubitelje borilačkih vještina. U 43. godini preminuo je legendarni 'Diamond' Ramon Dekkers

Izvještaji kažu da se Dekkers vozio biciklom u svom rodnom gradu Bredi, da mu je pozlilo, te se srušio i preminuo. Prolaznici su mu pokušali pomoći prije dolaska hitne pomoći, no nažalost bez uspjeha.

Ramon Dekkers osmerostruki je svjetski prvak u tajlandskom boksu i najpopularniji stranac koji se ikada borio na Tajlandu. Bio je ključan u evoluciji ovog sporta u ono što je danas.

U 20 godina svoje borilačke karijere ubilježio je čak 186 pobjeda (95 nokautom) i svega 33 poraza po pravilima K-1 i Muay Thaija, a posljednji put u ringu je bio 2006. godine kada je bolji od njega zahvaljujući sudačkoj odluci bio Nizozemac Joerie Mes.


Ramon je u svijet borilačkih sportova ušao s 12 godina kada je počeo trenirati judo, ali je očito vrlo brzo uočio da mu je stand-up disciplina puno draža i već s 18 godina je postao nacionalni Muay Thai prvak, a za njegovu karijeri najzaslužniji je Cor Hemmers koji ga je počeo trenirati još u tinejdžerskim danima, a kasnije mu je čak postao i očuh zahvaljujući braku s njegovom majkom.