za tportal

Legendarni Ivan Gudelj ukazao je na velik problem koji Hajduk ima, a poslao je i jasnu poruku svima u klubu uoči derbija protiv Dinama i Villarreala

11.08.2022 u 12:52

Bionic
Reading

Splitski Hajduk nakon derbija na Maksimiru protiv Dinama (subota 13. kolovoza, 21.05, MAXSport 1) čekaju teški okršaji u play-offu Konferencijske lige protiv španjolskog Villarreala. Svoj osvrt na nadolazeće utakmice za tportal je dao legendarni Ivan Gudelj

Naravno, prvo se 61-godišnji Ivan Gudelj - koji ima igračko te trenersko iskustvo - kratko osvrnuo na dvije utakmice Hajduka protiv portugalske Vitorije gdje se ključnom pokazala pobjeda 3:1 na rasprodanom Poljudu.

>> Villarreal ne dočekuje Hajduk na svom kultnom stadionu El Madrigal, a zna se i zašto moraju dva puta u goste; Torcidu je već zahvatila euforija...

'Hajduk je zasluženo prošao dalje, a sjajan dojam ostavili su u toj prvoj utakmici kada su dobili Vitoriju 3:1. Na toj utakmici njihov desni bek je zabio gol, a ne zna ni sam kako. I to im je bio jedini udarac u okvir gola. U uzvratu je Vitoria imala posjed i inicijativu, a osim gola Andresona već u devetoj minuti u ostatku utakmice praktički pravu šansu nisu imali. Hajduk je imao svoje šanse i izdržao je do kraja na vrućem terenu. Odigrao je Hajduk hrabru utakmicu jer bilo je tu svega, od provokacija, napisa u medijima do pritiska koji se osjećao. Po meni je uzvrat bio prava ratnička utakmica', kazao je Gudelj za tportal.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Mišljenja je kako u igri Hajduka ima puno rezervi, ali kako je cilj ispunjen.

'Hajduku je najvažnije bilo proći dalje, a sada se okreću Villarrealu i po meni šansa za prolaz dalje postoji. Hajduk stvarno ima dobru momčad i ako smanji broj pogrešaka kod dodavanja - kojih je bilo previše - te još neke tehničke stvari u igri, može biti puno bolji. To je po meni problem... OK, Villarreal je apsolutni favorit, ali u karijeri sam naučio da je nogomet poseban po tome što je u dvije utakmice sve moguće. Eto prva je u Španjolskoj i ako ostvari dobar rezultat, na uzvratu na punom Poljudu Hajduk može napraviti iznenađenje. Iako za mene to zapravo ne bi bilo iznenađenje i tako svi u klubu trebaju razmišljati', poslao je jasnu poruku svi u Hajduku Gudelj, od igrača do stručnog stožera. Jer jako dobro zna što može napraviti samopouzdanje.

Za kraj se kratko osvrnuo na subotnji derbi protiv Dinama:

'Hajduk u kolovozu stvarno ima težak raspored i puno teških utakmica, a jedna od njih je i derbi kod Dinama. Trebaju biti opušteni jer prvenstvo je dugo, a ipak se sada igra na tri fronta. Derbi? U takvoj utakmici su uvijek sva tri znaka moguća i to bez obzira što se igra u Zagrebu. Ipak je to najveći hrvatski derbi i sve je otvoreno', dodao je Gudelj.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +16
Vitoria Guimaraes - Hajduk, uzvratna utakmica 3. pretkola KL-e Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

VIDEO sažetak prve utakmice:

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport