Spanoulis na vrhu

Legendarni Grk ispisao povijest Eurolige pa utučen priznao: Gorak je okus u ustima nakon ovog

03.01.2020 u 10:27

Bionic
Reading

Legendarni grčki košarkaš Vassilis Spanoulis postao je i službeno najbolji strijelac Eurolige svih vremena iako utakmicu u kojoj je to uspio neće upamtiti po dobrom

U 17. kolu košarkaške Eurolige grčki Olimpiakos upisao je u Pireju domaći poraz od turskog Fenerbahčea 96:87, ali priča dana svakako je postao 37-godišnji Vassilis Spanoulis koji je ubacio 14 koševa čime je došao do broja od ukupno 4.157 poena što ga stavlja na prvo mjesto vječne liste strijelaca Eurolige (statistika se vodi od 2000. godine).

'Završeno je i to, u redu, ali želja mi je bila da se to dogodi u pobjedi moje momčadi. Znate, gorak je okus u ustima nakon ovog', kazao je nakon utakmice Spanoulis, vlasnik tri tutule prvaka Europe od čega dvije s Olimpiakosom.

No, usprkos porazu primio je čestitke sa svih strana jer ipak je uspio ispisati povijest.

'Zahvalio bih svim trenerima i suigračima, predsjednicima i ljudima koji su vjerovali u mene tijkom svih ovih godina. Puno vam hvala!', dodao je Spanoulis koji je prije dolaska u Olimpiakos igrao za najvećeg rivala Panathinaikos gdje ga je do jedne od tri titule prvaka Europe vodio upravo Želimir Obradović, trenutačni trener Fenerbahčea koji mu je među prvima čestitao na jubileju. Jubileju za povijest.

Dodajmo kako Spanoulis drži rekorde Eurolige po ukupnom broju minuta na parketu, broju asistencija, ubačenih slobodnih bacanja…

Najbolji strijelci Eurolige

  • Vassilis Spanoulis 4.157
  • Juan Carlos Navarro 4.152
  • Giorgios Printezis 3.112
  • Paulius Jankunas 3.012
  • Felipe Reyes 2.998