NEMA PREDAJE PROTIV BOLESTI

Legendarni golgeter igra utakmicu života: Kada sam saznao, imao sam nekakav osjećaj srama...

26.11.2018 u 16:23

Bionic
Reading

Gianluca Vialli (54), poznati bivši talijanski nogometaš, otkrio je kako posljednjih godinu dana vodi borbu s opakom bolešću

Ovaj 54-godišnjak nosio je sred i zabijao golove za Cremonese, Sampdoriju, Juventus i Chelsea, a za talijansku reprezentaciju upisao je 59 nastupa (16 golova). Osvojio je sve velike trofeje u svoje vrijeme, može se tako pohvaliti da je bio osvajač sva tri europska natjecanja koja su tada postojala - Lige prvaka, Kupa Uefa i kupa pobjednika Kupova (2), ima i dva talijanska prvenstva i četiri Kupa, po jedan engleski FA Kup o Liga kup... Bogata karijera!

No bivši nogometaš sada igra najveću utakmicu života, u kojoj nije važno zabiti gol nego preživjeti. U svojoj knjizi 'Goals. 98 storie + 1 per affrontare le sfide più difficili', a u njoj je napisao 99 priča i 99 citata koji ga inspiriraju u svakodnevnom životu, govorio je o borbi protiv raka od kojeg je obolio.

'Najteže mi je bilo reći obitelji: roditeljima, braći, sestrama, ženi Cathryn i našim djevojčicama Oliviji i Sofiji. Saznanje da imaš rak donese ti i nekakav osjećaj srama, kao da si sam kriv jer si ga dobio. Želio sam i dalje ljudima biti Vialli kakvog su poznavali, ali sam onda odlučio ispričati svoju priču u knjizi', rekao je Vialli u razgovoru za Corriere Della Sera, a prenosi goal.hr.

Gianluca Vialli Izvor: Društvene mreže

Vialli je posljednje mjesece provodio na kemoterapijama i zračenjima i sada je njegovo zdravlje bolje.

'Prošla je godina dana i sada se fizički ponovno osjećam kao zvijer. Ali još uvijek ne mogu sa sigurnošću reći kako će ova utakmica na kraju završiti. Nadam se da moja priča može poslužiti kao inspiracija ljudima koji se nalaze na ključnim životnim raskrižjima. Upravljamo vlastitim mislima. Nije najvažnije pobijediti, nego razmišljati kao pobjednik. Nadam se da moja priča može pomoći drugima koji imaju probleme. Volio bih da mi netko dođe i kaže: 'I ti si razlog zbog kojeg nisam odustao', dodao je Vialli.