važna pobjeda nad dinamom

Što se to događa u Rijeci? Bišćan još nije izgubio, a napetost je sve veća

26.11.2018 u 11:19

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke uhvatili su pobjednički kontinuitet, a posljednji u nizu kojeg je momčad s Kvarnera porazila je zagrebački Dinamo. No, unatoč važnoj pobjedi, dio navijača Rijeke još uvijek ne prihvaća Igora Bišćana kao 'svojeg' već bakljama i negodovanjem žele otjerati zagrebačkog trenera, koji bi svojim stavovima trebao biti njihov uzor

Jer ono što Igora Bišćana krasi jesu upornost, nepokolebljivost ali i čvrst stav kojima je često znao kontrirati ljudima koji upravljaju hrvatski nogometom. A koliko znamo, Armadi, najžešćoj navijačkoj skupini Rijeke, je upravo zbog jednog takvog poteza njezina predsjednika Miškovića, odnosno 'radnog sastanka' sa Zdravkom Mamićem uoči borbe za predsjedničko mjesto u HNS-u, pao u očima.

Imao je Bišćan jedan 'incident' s pripadnicima Armade, ali još prije 20-tak godina, zbog kojeg se već ispričao - i to u nekoliko navrata, pravdavši se rječima kako je tada bio 'mlad i neiskusan', što je aspolutno točno. I što bi svaki igrač, gotovo smo sigurni, vruće glave napravio, kada se borio za dres svog tadašnjeg kluba.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 15. kolo, HNK Rijeka - GNK Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Međutim, Armada, tu ispriku nije prihvatila i sada ga na sve načine želi potjerati.

No, Bišćan je profesionalac, koji izrasta u velikog trenera, a ono što je za Rijeku najvažnije - i donosi rezultate.

'Teška utakmica kao što smo i očekivali. Znali smo da ćemo biti podređeni i ovisiti o obranama golmana te da ćemo se morati baciti na glavu da dođemo do stopostotnih prigoda. Dočekali smo svoje prilike i iskoristili ih. U drugom poluvremenu Dinamo nije uspio puno toga napraviti i ponosan sam na svoje dečke koji su pobijedili jako kvalitetnog protivnika. Presretan sam', rekao je nakon utakmice i pobjede nad Dinamom.

U šest utakmica, s time da je jedna igrana i u kup-natjecanju, Bišćan je upisao pet pobjeda uz remi kod Hajduka na Poljudu. Prema tom učinku, nadmašio je i svog prethodnika, Matjaža Keka, koji je u prvih pet prvenstenih utakmica imao četiri pobjede i jedan poraz.

Rijeka – Dinamo 1:0, 15. kolo 2018./19. (sažetak) Izvor: Društvene mreže

Mnogi kojima je Rijeka u srcu, stali su uz Bišćana, zvižducima reagiravši na uvrede upućene mladom treneru, jasno dajući do znanja da respektiraju ono što je u ovom kratkom periodu napravio s momčadi. A napravio je to da se momčad standardizirala i homogenizirala, bez velikih oscilacija u igri, ali i da je uspio 'probuditi' igrače, prije svih Pavičića, strijelca gola u subotnjem derbiju Čolaka i Župarića.

'Ne treba biti previše pametan i reći koliko znači imati Čolaka koji rješava utakmice poput ove. Razlika u kvaliteti je ogromna i morali smo biti čvrsti da dočekamo trenutak za doći u vodstvo. Moram biti iskren i reći da je baš Čolak morao izaći trenutak prije nego što je zabio gol! Trebala nam je druga vrsta igrača, ali on se dokazao'.

Prema tome, na Bišćanovoj strani su svi segmenti na koje kao trener može utjecati, a to su igra i rezultat. Privolio je i većinu Rijekinih navijača, a tko zna - možda jednog dana i u Armadi shvate - da je Bišćan tip koji je jako sličan njima.

'Zahvaljujem publici na odličnoj podršci. Bilo nam je potrebno i ostati čiste mreže jer ako ciljamo na vrh ne možemo si dozvoliti da primamo golove u svakoj utakmici', završio je Bišćan znakovitom porukom iz koje se jasno može zaključiti kako bi mu podrška cjelokunog navijačkog 'puka' Rijeke dobrodošla i da bi u proljetnom dijelu sezone, nakon zajedničkih priprema, na Rujevicu mogao donositi nove radosti i veselja.