s terena na klupu

Legendarni El Apache preuzeo je jedan od najstarijih argentinskih klubova; za njih je navijao i Che Guevara

21.06.2022 u 18:55

Bionic
Reading

Bivši argentinski reprezentativni napadač Carlos Tevez (38) započinje svoju trenersku karijeru kao prvi čovjek struke tamošnjeg nogometnog prvoligaša Rosario Centrala s kojim je potpisao ugovor na jednu godinu...

Carlos Tevez (38) je igračku karijeru završio u dresu Boca Juniorsa, kluba u kojemu je i započeo profesionalnu karijeru tijekom koje je još igrao za Corinthians, West Ham United, Manchester United, Manchester City, Juventus i Shanghai Shenhu.

Legendarni je El Apache prije samo dva tjedna i službeno potvrdio da nakon puna dva desetljeća profesionalne karijere odlazi u mirovinu. No, sad je jasno da Tevez ne može bez nogometa te se prihvatio vrlo nezahvalne uloge jer je Rosario Central jedna od najslabijih momčadi argentinske lige.

Podsjetimo, Tevez je odrastao u zloglasnom Fort Apacheu, najopasnijem dijelu Buenos Airesa, godinama zbog toga s ponosom nosi nadimak El Apache te izdašno pomaže siromašnim stanovnicima tog dijela grada.

'Umirovio sam se, to sad mogu potvrditi. Mnogi klubovi nudili su mi svašta, bilo je ponuda iz SAD-a, ali to je to od mene. Dao sam sve što sam imao. Moja zadnja godina karijere bila je teška', objavio je prije dva tjedna Tevez kojeg je slomila smrt očuha Segunda Teveza koji je preminuo od posljedica zaraze koronavirusom.

Rosario Central je jedan od najstarijih argentinskih klubova, no već desetljećima je daleko od najjačih klubova. Posljednji naslov prvaka osvojen je još 1987. godine, a novi je uzlet započeo 2018. godine osvajanjem Kupa.

Za Rosario central su nekad igrali velikani kao što su Mario Kempes, Marco Ruben, Juan Antonio Pizzi..., a sredinom prošlog stoljeća jedan od najvjernijih navijača ovog kluba bio je revolucionar Ernesto Che Guevara.