novi izazov

Bivši 'vatreni' preuzeo je momčad koja je šokirala Dinamo i na koljena bacila veliki Real Madrid

21.06.2022 u 18:22

Bionic
Reading

Stjepan Tomas (46) novi je trener moldavskog Sheriffa iz Tiraspola! Nekadašnji 'vatreni' trenersku je karijeru gradio u Turskoj, a sada je u ruke dobio sjajnu momčad koja je prošle sezone iz Lige prvaka izbacila Dinamo, potom je u Madridu svladala Real, a europski put je završila u osmini finala Europske lige

Hrvatski su treneri ostavili dubok trag u Šerifu, prije Stjepana Tomasa (46) ovu su moldavsku momčad vodili Zoran Zekić (u dva mandata!) i Zoran Vulić.

A Stjepan Tomas je u Tiraspol stigao nakon što je trenersku karijeru započeo graditi u Turskoj gdje je i završio profesionalnu karijeru. Do sada je samostalno vodio Antalyaspor, Rizespor i Göztepe s kojim je ove sezone ispao u drugu ligu, a prije je kao pomoćnik radio u Gaziantepsporu, Sivassporu, Akhisaru i Bašakšehiru.

'Šerif želi dobrodošlicu novom treneru Stjepanu Tomasu i puno uspjeha na novoj poziciji', objavio je moldavski prvak na društvenim mrežama.

Podsjetimo, Šerif u kvalifikacijama za Ligu prvaka prošle sezone izbacio zagrebački Dinamo, a potom je u skupini Lige prvaka osvojio sedam bodova. Na svom je terenu pobijedio Šahtar, a onda i Real Madrid u gostima. Šerif je europsku avanturu završio u osmini finala Europske lige gdje ga je portugalska Braga izbacila tek nakon penala.