upozorio ih je

Legendarni Dani Alves svojim je Brazilcima uoči utakmice s Hrvatskom rekao cijelu istinu o 'vatrenima'; njegove će riječi odjeknuti

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 06.12.2022 12:34
  • Objavljeno 06.12.2022 u 11:55
Bionic
Reading

Hrvatska i Brazil u petak (9. prosinca, 16 sati) igraju utakmicu četvrtfinala SP-a u Katru. Brazil se u ponedjeljak navečer lako obračunao s Južnom Korejom, slavio je 4:1, a neki su igrači euforično počeli pričati o tituli svjetskih prvaka. No najiskusniji brazilski reprezentativac Dani Alves (39) sad je svojim suigračima poslao jasno upozorenje

Dani Alves (39) najtrofejniji je svjetski nogometaš. Legendarni brazilski desni bek u karijeri je igrao za Barcelonu, Sao Paulo, PSG, Juventus, Sevillu, Bahiju, a trenutno je član meksičkog Pumasa. Jedini trofej koji mu nedostaje je onaj svjetskog prvaka.

A na putu do tog cilja Brazilcima u četvrtfinalu SP-a u Katru stoji - Hrvatska. Nakon pobjede 4:1 protiv Južne Koreje neki su se brazilski reprezentativci u euforiji već vidjeli na tronu pa je iskusni Alves odlučio malo primiriti strasti svojih mlađahnih suigrača.

'Hrvatska je težak protivnik s vrlo dobrim igračima koji igraju u velikim europskim klubovima. Škola nogometa slična je srpskoj, s dosta fizičkog intenziteta. Moramo se prilagoditi, moramo dobro isplanirati tu utakmicu', kazao je Alves te dodao:

'Svima mora biti jasno da ćemo imati odličnog protivnika u četvrtfinalu. Vjerujem da smo u trenutku kada moramo stati na zemlju, nastaviti s istom poniznošću. Ova ekipa je vrlo snažna, vrlo spokojna. Danas smo otišli malo dalje na putu do cilja. Moramo ostati smireni, još se puno toga treba dogoditi.'

  • +22
Brazil - Južna Koreja, SP u nogometu, 5.12.2022. Izvor: EPA / Autor: ABEDIN TAHERKENAREH

Njegovo bi upozorenje brazilski reprezentativci trebali shvatiti ozbiljno...

'Tek smo u četvrtfinalu, a ne u polufinalu. Iz poštovanja prema Hrvatskoj moramo biti fokusirani na tu utakmicu. S druge strane je puno kvalitete i zaslužuju 110 posto naše pozornosti', upozorava Alves koji bi se, ako Brazilci prođu Hrvatsku, u polufinalu mogao ponovno susresti s nekadašnjim suigračem Leom Messijem i njegovom Argentinom (ako prođe Nizozemsku!):

'Ne možemo još razmišljati o tome... Što reći o Messiju? Sve prolazi kroz njega, kroz njegove noge. On je u brutalnoj formi. No mi se sad prvo moramo boriti za naš cilj, a na tom putu nam stoji Hrvatska', završio je Alves.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal