brazilci, čekamo vas!

[FOTO] Neymar se vratio i s Brazilcima lako razbio Južnu Koreju; u četvrtfinalu ih čeka Hrvatska

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak će u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva igrati protiv Brazila, koji je u susretu osmine finala bio uvjerljiv protiv Južne Koreje 4:1. Brazil je sve dvojbe oko prolaska riješio u prvom poluvremenu kada su mrežu Korejaca tresli Vinicius (7), Neymar (13-11m), Richarlison (29) i Paqueta (36), a Seung-Ho Paik (76) je samo ublažio poraz

Bio je to jedna od najboljih predstava Brazilaca u zadnje vrijeme, a prvo poluvrijeme možda i najbolje Carioca u zadnjih tridesetak godina. Razigrani i opasni Brazilci opsjedali su gol Korejaca, a njihov golman može biti sretan sa samo četiri gola u svojoj mreži. Nakon poraza od Kameruna, brazilski izbornik Tite je izveo najbolji sastav, na čelu s oporavljenim Neymarom.

Brazilska samba započela je u 7. minuti kada je ubačaj Raphinhe pronašao samog Viniciusa na drugoj strani, a napadač Reala gađa precizno kut gola. Šest minuta kasnije Richarlisona ruši Woo-Young Jung, a Neymar zabija iz penal za 2:0.

Suočeni s velikim zaostatkom nakon samo 13 minuta, Korejci su se otvorili pa In-Beom Hwang gađa rašlje u 17. minuti, ali Alisson čudesno brani.

U 29. minuti Brazilci su odigrali najljepšu akciju uopće na SP-u, odigranu iz prvoga dodira. Počela je minijaturom Richarlisona, odigran je dupli pas s Thiago Silvom, a Richarlison izlazi sam ispred golmana i gađa dalji kut za 3:0. U proslavi gola su tada sudjelovali svi Brazilci, kao i izbornik Tite, koji je i sam zaplesao sambu.

  • +22
Brazil - Južna Koreja, SP u nogometu, 5.12.2022. Izvor: EPA / Autor: ABEDIN TAHERKENAREH

U 36. minuta nova atraktivna akcija Brazilaca, koju je završio golom Paquete za 4:0.

Heung-Min Son je početkom drugog dijela dobro pucao u desnu stranu gola, ali je golman pokazao odličan refleks i obranio mu šut, a i korejski golman je 55. minuti obranio šut Raphinhe, koji je atraktivno predriblao dva braniča.

Hrabri Korejci odigrali su drugi dio bez kompleksa i nagrađeni su golom u 76. minuti. Seung-Ho Paik je došao do lopte i uputio snažan udarac iz velike udaljenosti koji je odsjeo u samom kutu brazilskog gola.

Brazilska nogometna legenda Pele večeras je iz bolnice navijao za reprezentaciju svoje zemlje.

'Godine 1958. hodao sam ulicama razmišljajući o ispunjenju obećanja koje sam dao svom ocu', napisao je trostruki osvajač Svjetskog prvenstva na svom Twitteru, uz fotografiju tada 17-godišnjeg Pelea:

'Znam da su mnogi sada dali slična obećanja i također traže svoje prvo Svjetsko prvenstvo. Gledat ću utakmicu iz bolnice i navijat ću za svakog od vas. Sretno', dodao je Pele u poruci koja je dodatno motivirala Brazilce.

BRAZIL - JUŽNA KOREJA 4:1

  • Strijelci: 1:0 Vinicius Junior (7), 2:0 Neymar (13pen), 3:0 Richarlison (29), 4:0 Paqueta (36), 4:1 Seung-Ho Paik (76)
  • Gledatelja: 44.000 gledatelja
  • Stadion 974
  • Sudac: Turpin (Francuska)
  • BRAZIL: Alisson (80. Weverton) - Eder Militao (63. Alves), Marquinhos, Thiago Silva, Danilo (72. Bremer) - Paqueta, Casemiro, Neymar (80. Rodrygo) - Raphinha, Richarlison, Vinicius Junior (72. Martinelli)
  • JUŽNA KOREJA: S. Kim - M. Kim, Kim, Y. Kim, J. Kim (46. C. Hong) - J. Lee (74. K. Lee), I. Hwang (65. Paik), W. Jung (46. J. Son), H. Hwang - H. Son, G. Cho (80. U. Hwang)
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal