tako blizu rekorda

Emotivni Neymar uoči utakmice s Hrvatskom otvorio dušu i priznao: Plakao sam cijelu noć...

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 06.12.2022 10:00
  • Objavljeno 06.12.2022 u 09:22
Bionic
Reading

Neymar je zabio u pobjedi 4:1 Brazila protiv Južne Koreje i tako postao treći igrač brazilske reprezentacije koji je zabio na tri različita Svjetska prvenstva, nakon Pelea i Ronalda. Uz sve to mu nedostaje tek jedan gol da stigne Pelea na listi najboljih brazilskih strijelaca svih vremena

Legendarni Pele (82) za Brazil je zabio 77 golova, a Neymar je sad stigao do 76 golova u reprezentativnom dresu. No, iako ozljeda gležnja u 1. kolu protiv Srbije nije bila nimalo bezazlena, Neymar se vratio.

'Plakao sam cijelu noć nakon ozljede gležnja. Bio sam jako uplašen, jer sam stvarno vjerovao u sebe nakon dobrog starta sezone. Tako se ozlijediti bilo je jako bolno...', kazao je Neymar i nastavio:

'Da, proveo sam dane i noći u suzama, molio sam se i drago mi je da sam uspio vratiti se. Imao sam brojne tretmane kod fizioterapeuta, nekad i do 5 ili 6 ujutro. Ali vrijedi patiti da bismo se na kraju mogli okruniti.'

Južnu Koreju lako su riješili, u četvrtfinalu Brazilce čeka - Hrvatska.

'Sanjamo naslov, to svi znaju, ali moramo ići korak po korak. Tri su utakmice do kraja i mi smo spremni, a u glavi nam je samo naslov prvaka', kaže Neymar kojem nedostaje samo jedan gol da se izjednači s Peleom na listi najboljih strijelaca brazilske reprezentacije:

  • +22
Brazil - Južna Koreja, SP u nogometu, 5.12.2022. Izvor: EPA / Autor: ABEDIN TAHERKENAREH

'Veliki je ponos postići rekorde koje nikad ne bih mogao zamisliti... Ali, u isto vrijeme je teško govoriti o svemu kroz što Pele trenutno prolazi, želim mu sve najbolje. Neka se što prije vrati dobrog zdravlja i neka se veseli našim pobjedama koje mu posvećujemo', odgovorio je Neymar.

Utakmica četvrtfinala SP-a između Hrvatske i Brazila igra se u petak, 9. prosinca od 16 sati.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal