'SVE JE TO LAŽNO!'

Legendarni Buffon s pravom popljuvao ono što se trenutno događa u nogometu!

27.07.2017 u 17:12

Bionic
Reading

Gianluigi Buffon smatra da su današnje cijene nogometaša nerealne i određuju ih oni koji imaju pregršt novaca na bacanje te poručuje svima da balon kojeg previše napuhavaš mora puknuti...

Slavni 39-godišnji golman stigao je u Juventus iz Parme davne 2007. godine za oko 50 milijuna eura, što je do danas jedan od najimpresivnijih transfera u povijesti nogometa, a klubu iz Torina vratio se svaki uloženi novčić u čovjeka koji brani fantastično i u svojim veteranskim godinama.

  • +5
Gianluigi Buffon - legendarni talijanski golman Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No, ovog ljeta cijene nogometaša zaista su otišle u nebo, a za Neymara bi PSG mogao platiti četiri puta više nego tada Juventus za Buffon, a slične cifre spominju se i oko Kyliana Mbappea kojeg namjerava kupiti Real Madrid.

'Zašto Neymar vrijedi 220 milijuna eura, a ne 600? Sve je to lažno i u rukama ljudi koji imaju novaca. Danas netko vrijedi 10, a sutra već 100 milijuna,' komentar je Gianluigija Buffona na trenutna događanja, a također je i upozorio:

'Moj djed je uvijek govorio da možeš balon napuhavati i napuhvati, ali na kraju će se uvijek rasprsnuti.'

Buffon će ove sezone još jednom pokušati s Juventusom osvojiti Ligu prvaka, po prvi put u karijeri, a jedan od suigrača bit će mu i Gonzalo Higuain koji je prošlog ljeta doveden za čak 90 milijuna eura iz Napolija i sigurno se može pronaći u riječima legendarnog golmana o prenapuhanim transferima...