PRIORITETI U ŽIVOTU

Legendarni branič koji je doživio strašnu obiteljsku tragediju uvjeren: Christian Eriksen više neće igrati nogomet

Bionic
Reading

Umirovljeni engleski reprezentativac Rio Ferdinand (42) prokomentirao je situaciju s nesretnim Christianom Eriksenom te smatra kako Danac više neće igrati profesionalni nogomet

Ružne scene s utakmice Danske i Finske (0:1) neće se tako lako zaboraviti. Christian Eriksen se iznenada srušio, oživljavali su ga na terenu, a sada se Interov veznjak oporavlja u bolnici. Prema zadnjim informacijama sve vodi prema tome da se dogodio srčani zastoj iako je danski reprezentativac u svojim klubovima redovito prolazio liječničke preglede koji su pokazivali da je savršenog zdravlja.

Mnogi se pitaju hoće li nakon ovog događaja Eriksen nastaviti s profesionalnim nogometom, čak iako mu liječnici daju zeleno svjetlo za nastavak karijere.

Za Rija Ferdinanda, bivšeg braniča Engleske koji je najbolje godine proveo u Manchester Unitedu, a sada radi kao komentator na BBC-u, nema dvojbe – Eriksen više neće igrati.

'Moram biti iskren i reći da mislim kako više neće igrati. Ako bih ja bio na njegovom mjestu, o tome više ne bih razmišljao, samo bih želio biti zdrav zbog svoje obitelji. Postao sam pomalo emotivan, moram biti iskren', rekao je Ferdinand. Ferdinanda su jako pogodile i scene s utakmice kada je vidio zabrinutu Eriksenovu životnu partnericu koja je prolazila veliku patnju i nemoćno čekala vijesti s travnjaka.

  • +16
Christian Eriksen Izvor: EPA / Autor: Liselotte Sabroe

'To vas pogodi i samo vas natjera da razmislite o životu, čovjeku i o važnosti toga da stvarno cijenite život i uživate u svom životu', rekao je Ferdinand koji najbolje zna o čemu priča, jer je zbog bolesti izgubio suprugu Rebeccu Ellison s kojom ima troje djece.

'Mislim da će drugačije gledati na život poslije ovoga', zaključio je nekadašnji stoper.