ZVIJER U ZAGREBU

Legendarni Bob Sapp stiže u Kutiju šibica

22.12.2016 u 14:13

Bionic
Reading

Bob Sapp (43) bio je svojedobno strah i trepet slobodne borbe, okušao se u kickboxingu, MMA... No već je neko vrijeme u mirovini, a u Zagreb stiže kao promotor borilačkog spektakla Munja Fighting Championship - MFC

'Zagrebe, Zvijer dolazi!', poručio je u videoporuci Bob Sapp i najavio povratak u Hrvatsku. Naime, 21. siječnja 2017. u zagrebačkoj sportskoj dvorani Kutija šibica održat će se borilačka priredba Munja Fighting Championship - MFC. Sapp će biti domaćin događaju u kojemu će se održati deset borbi hrvatskih i boraca iz regije.

Pokušao je Sapp u video poruci pozvati gledatelje, no nije lako izgovoriti Kutija šibica.

Iza Boba Sappa je bogata sportska karijera, koja nije bila previše uspješna, a u isto je vrijeme bila protkana skandalima. U mladosti je bio zapaženi igrač američkog nogometa, predviđali su mu dobru karijeru u NFL-u, no nakon samo dvije sezone i jedne jedine odigrane utakmice morao je napustiti football jer je pao na doping-testu. Steroidi su mu zatvorili vrata NFL-a, no otvorili vrata slobodne borbe.

Tako se od 2001. motao u slobodnom hrvanju, pa je prešao u kickboxing, borio se u Prideu, K1... Na samom početku je čak i imao nekog uspjeha, samom je pojavom od 196 cm i 150 kilograma mišića tjerao strah u kosti protivnicima. Dvaput je po kickbox pravilima pobijedio legendarnog Ernesta Hoosta, pa sumo-hrvača Akebona, a Minotauro je jedva izbjegao grde batine. No naletio je i na Mirka Cro Copa Filipovića koji ga je početkom 2003. fino uneredio - udarac u jetru, pa direkt u lice kojim mu je slomio jagodičnu kost.

Imao je još nešto malo uspjeha nakon toga, no Sapp je s godinama postao 'sprdnja' u ringu. Gubio je doslovno i od amatera, pa ga posljednjih nekoliko godina više nitko u borilačkom svijetu ne shvaća ozbiljno. Još 2011. godine bio je u Hrvatskoj, borio se s Marom Perakom u Dubrovniku i - izgubio

Prebacio se potom Bob Sapp u filmske vode, sad većinom snima reklame, mahom u Japanu i Južnoj Koreji gdje je i dalje faca, a pojavio se i u nekoliko filmova, naravno u epizodnim ulogama.