'vjeće staraca'

Legenda se nakon punih devet godina i službeno vratila u Manchester United; kakav će to posao imati čovjek od 80 godina?

30.07.2022 u 09:53

Bionic
Reading

Sir Alex Ferguson (80) vraća se na Old Trafford! Čelni ljudi kluba čine sve kako bi United vratili na staze stare slave pa su legendarnog trenera, koji je 2013. godine vodio momčad do posljednjeg naslova prvaka, angažirali kao savjetnika

Prvi čovjek Manchester Uniteda Richard Arnold odlučio je oformiti savjetodavno tijelo neslužbenog naziva 'Vjeće iskusnih' koje će činiti nekoliko klupskih legendi koje su proteklih desetljeća gradile momčad s Old Trafforda.

Najzvučnije ime je sir Alex Ferguson (80), a uz njega će u 'Vjeću staraca' kako su iz prozvali navijači, biti još bivši direktor David Gil, nekadašnji proslavljeni kapetan Bryan Robson, te aktualni sportski direktor John Murtough. Navodno je zamišljeno da Ferguson i Robson na dnevnoj bazi savjetuju Murtougha u njegovom radu.

Navijači su s jedne strane oduševljeni jer će legendarni trener Uniteda Alex Ferguson dobiti funkciju savjetnika za sva pitanja u klubu kojeg je proslavio, te će se tako prvi put službeno vratiti na Old Trafford još od odlaska u mirovinu 2013. godine. No, što bi točno trebao raditi čovjek od 80 godina?

Istina, Ferguson je svih ovih godina bio uz klub, ali nije imao službenu funkciju iako je 27 godina u nizu bio menadžer 'crvenih vragova' i u tom vremenu osvojio čak 38 trofeja, a od toga 13 titula prvaka i dvije Lige prvaka!

I da, Ferguson je Unitedu donio posljednju titulu prvaka, na Old Traffordu je 'suša' od te 2013. godine o sir Alexovog odlaska u mirovinu.

Prema tvrdnji engleskih medija Ferguson se odmah primio posla, navodno baš on ima veliku ulogu u nagovaranju Cristiana Ronalda da ostane u Unitedu...