loše vijesti

Legenda Rome u bolnici zbog koronavirusa; njegovo se zdravstveno stanje zakompliciralo

09.04.2021 u 19:26

Bionic
Reading

Daniele De Rossi (37) hitno je prebačen u rimsku bolnicu Spallanzani nakon što je potvrđeno kako je zaražen koronavirusom. Legendi Rome i talijanske nogometne reprezentacije zdravstveno se stanje zakompliciralo jer mu je dijagnosticirana teška upala pluća...

Talijanski mediji objavili su kako je Daniele De Rossi (37), aktualni pomoćnik izbornika talijanske nogometne reprezentacije Roberta Mancinija, samo jedan u nizu oboljelih od koronavirusa u redovima 'azzurra' nakon reprezentativnog okupljanja.

De Rossi dobio tešku upalu pluća, što u kombinaciji s koronavirusom može biti izuzetno opasno te je u četvrtak prebačen u rimsku bolnicu Spallanzani.

Prije De Rossija su koronavirusom zaražena još četiri člana stručnog stožera te čak sedmorica talijanskih reprezentativaca koji su bili na okupljanju za kvalifikacijske susrete za plasman na SP 2022. godine. Veznjak Atalante Matteo Pessina posljednji je od igrača koji su bili pozitivni na koronavirus, a uz njega su zaraženi još dvojac iz Juventusa Federico Bernardeschi i Leonardo Bonucci, zatim golman Cagliarija Alessio Cragna, napadač Freiburga Vincenzo Grifo, te igrači PSG-a Alessandro Florenzi i Marco Verratti.

'Azzurri' su na početku kvalifikacija za SP 2022. godine upisali tri pobjede (Sjeverna Irska 2:0, Bugarska 2:0, Litva 2:0).

De Rossi je legenda Rome, uz rame Francescu Tottiju. U redovima 'vučice' je proveo čak 19 godina, odigrao je 616 utakmica i zabio 63 gola, a za Italiju je nastupio 117 puta i zabio 21 gol te 2006. godine osvojio Svjetsko prvenstvo! Karijeru je završio prošle godine u dresu argentinskog velikana Boca Juniors.