stanje je dramatično

Juventus do kraja lipnja mora 'izmisliti' 100 milijuna eura kako bi izbjegao bankrot i spasio se ispadanja u amaterski rang

09.04.2021 u 18:35

Bionic
Reading

Posljednji financijski izvještaji potvrđuju kako je samo u posljednjih šest mjeseci Juventus napravio gubitak od čak 114 milijuna eura. Stvarni je dug momčadi iz Torina puno veći, ali talijanske porezne vlasti upozorile su čelne ljude 'stare dame' kako svoje poslovanje moraju konsolidirati do kraja lipnja ili klubu prijeti stečaj

Talijanski mediji tvrde kako u Juventusovim poslovnim knjigama postoji previše 'rupa', a nakon posljednjeg šestomjesečnog financijskog izvještaja utvrđeno je kako je 'stara dama' za samo pola godine poslovanja napravila minus od čak 113,7 milijuna eura!

Prema tvrdnjama koje su iznesene u dnevnim novinama Il Corriere di Torino, talijanske porezne vlasti upozorile su čelne ljude 'stare dame' da do kraja lipnja moraju podmiriti 'tekuća' dugovanja u iznosu od oko 100 milijuna eura kako bi izbjegli pokretanje stečajnog postupka i mogući bankrot!

Jasno, najlakši način da to učine je - prodaja igrača! Samo tako 'stara dama' može na brzinu dovesti svoje poslovne knjige u barem donekle uredno stanje.

Juve, kao i svi klubovi, gomila milijunske gubitke zbog pandemije koronavirusa i igranja pred praznim tribinama, kasne uplate za televizijska i marketinška prava, a ni rezultati u Ligi prvaka ove sezone ne idu ima na ruku. A minus na računu je iz dana u dan sve veći i veći...

  • +5
Cagliari - Juventus, Serie A, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: FABIO MURRU

Sad je jasno kako će se Juventus u ljetnom prijelaznom roku orijentirati prvo na prodaju. Talijanski mediji već neko vrijeme najavljuju kako je prvi na izlaznim vratima Paulo Dybala čijom bi prodajom 'stara dama' namaknula novac koji bi pokrio velik dio dugovanja. Uz Dybalu će Torino gotovo sigurno napustiti i Dejan Kuluševski koji nije ispunio očekivanja. Za njega je zainteresiran Manchester United, dok za Aarona Ramseya konkretnih ponuda još nema, no i njegova je epizoda u Juventusu sigurno završila.

Za sada u Torinu, barem za javnost, neke veće panike nema. No, situacija nije nimalo ugodna i lako bi se mogla pretvoriti u pravu pravcatu dramu jer ako Juventus na vrijeme ne podmiri dugovanja, porezne vlasti mogu zatražiti pokretanje stečaja, a to je na korak do bankrota i izbacivanja u amaterski rang natjecanja!

Vremena do kraja lipnja ima dovoljno, Juventus sigurno planira promjene u momčadi i prodavat će puno igrača, a navodno će jedan dio tekućeg dugovanja ipak morati pokriti podizanjem kredita.