emotivni oproštaj

Legenda Bayerna oplela po Francuzu za kojeg je klub dao bogatstvo; razlog je pismo

10.07.2023 u 10:45

Bionic
Reading

Tržnica nogometaša u ljetnom prijelaznom roku još se nije zahuktala, a jedan od transfera o kojem se govori je onaj Lucas Hernandez

Kao što je poznato francuski reprezentativac Lucas Hernandez prešao je iz minhenskog Bayerna u bogati Paris Saint-Germain.

Za njega je Bayern na ime odštete dobio za 27-godišnjeg Hernandeza 45 milijuna eura. Je li to bio dobar posao, pitaju se mnogi? Naime, za tog isto Hernandeza u ljeto 2019. platili su Atletico Madridu odštetu od čak 80 milijuna eura što je u to vrijeme bio rekord. Inače, prema Transfermarktu Hernandez trenutačno vrijedi točno koliko ga je platio PSG, 45 milijuna eura.

Kad je potpisao za PSG Hernandez se od Bayerna i navijača oprostio emotivnom porukomna svom Instagram profilu:

'Dragi navijači Bayerna, danas teška srca kažem zbogom klubu. Nakon dugog razmišljanja donio sam odluku da je vrijeme za nove izazove. Hvala vam na velikoj podršci u trenucima koje ću zauvijek pamtiti, a posebno ću pamtiti osvajanje Lige prvaka, što je bio moj san', između ostalog je napisao Hernandez.

Usput se zahvalio suigračima, stručnom stožeru i svim članovima kluba što su vjerovali u njega te mu davali podršku sve ove godine. 'U klubu sam sazrio kao igrač i kao čovjek te sam ponosan što sam bio član Bayerna. Na kraju tražim od vas da poštujete moju odluku iako znam da su oproštaji uvijek teški', dodao je Hernandez.

No, nije trebalo dugo da ga navijači, ali i neke klupske legende isprate s nekoliko riječi.

Znakovitu poruku brzo mu je poslao legendarni igrač Bayerna Mehmet Scholl koji ga je često kritizirao i govorio je kako nije bio dovoljno posvećen klubu zbog čega je često bio ozlijeđen.

'Ne vjerujem ti ni riječi! Bye, bye (zbogom)', napisao je Scholl nakon čega je krenula lavina kritika na račun Hernandeza.