PREVIŠE DIMA ZA DJEČJA PLUĆA

Lechovi navijači prekinuli dječji dvoboj

14.03.2012 u 22:17

Bionic
Reading

Vrlo neobična navijačka priča dolazi iz skorog domaćina nogometnog Eura, Poljske

U gradu Korniku organiziran je turnir za igrače od sedam i osam godina starosti, a dječji dvoranski nogomet privukao je zapanjujuću pozornost.

Bučnu kulisu čitavom događaju dali su brojni navijači Lecha iz Poznana koji su doputovali iz obližnjeg Bnina te se ponašali kao da prate seniore na svome stadionu.

'U početku je sve bilo dobro. Bili su brojni i organizirani. Navijali su uz bubnjeve i djeca su zaista uživala u atmosferi koju još nisu mogla doživjeti', rekao je za poljske medije trener jednog od sudionika (Warte) Marcin Pieta.

Ali turnir je trajao satima. Pieta nastavlja priču.

'U blizini je bio dostupan alkohol. Kako je turnir odmicao kraju, navijači su se počeli otimati kontroli i zapaljene su prve baklje. Dok su gorjele dvije ili tri, još je bilo u redu, ali onda su odjednom upalili njih desetak i dvoranu je ispunio dim. Još su i teren zasuli trakama... Niti smo mogli vidjeti preko terena, niti su djeca mogla normalno disati i morali smo otkazati ostatak turnira', sa žaljenem je konstatirao trener momčadi koja je organizirala natjecanje.

Djeca su prvo uživala u pažnji, ali kasnije se prisutnost navijača pokazala neproduktivnom

Inače, navijači Lecha poznati su kao vjerojatno najvjerniji u čitavoj Europi. Na njihova jača europska gostovanja ide i po 10, 15 tisuća sljedbenika, a bučno prate sve uzraste svoga kluba. Evo primjera od prije 15 mjeseci.

Impresivne scene s dvoboja igrača do 12 godina Lecha protiv Tottenhama