ZAGREBAO U PROŠLOST

LeBron James je svojim odgovorom iznenadio i idola Michaela Jordana

06.09.2016 u 12:40

Bionic
Reading

LeBron James, jedan od najboljih košarkaša svih vremena, uoči početka nove NBA sezone otkrio je za koju momčad iz prošlosti bi volio igrati. Na iznenađenje mnogih, jer poznato je kako mu je veliki igrački uzor Michael Jordan, izabrao je LA Lakerse iz 1985. u kojima je tada najbolji igrač bio Magic Johnson...

Iako je igrao samo za dvije organizacije u svojoj 13-godišnjoj NBA karijeri, LeBron James imao širok raspon suigrača s kojima je dijelio svlačionicu.

Ovo je lista nekih od njegovih suigrača koji su završili iza LeBrona u listi strijelaca: Žydrunas Ilgauskas, Larry Hughes, Mo Williams, Dwyane Wade, Chris Bosh i Kyrie Irving. Lista je poprilično zanimljiva, prenosi portal nbacro.com.

Imao je puno uspjeha s momčadima za koje je igrao, ali da može izabrati bilo koju momčad u povijesti u kojoj bi igrao koja bi to bila?

To je pitanje bilo postavljeno Kingu Jamesu tijekom njegovog nastupa u Open Run podcastu. Sjetite se samo svih tih legendarnih momčadi koje bi LeBron mogao izabrati, vladavina Bullsa s Michaelom Jordanom devedesetih, Kobe Bryant i Shaquille O’Neal u Lakersima, Bill Russell i Celticsi i njihovih 11 naslova u 13 godina. Nema sumnje kako je LeBron svojim odgovorom iznenadio i svog idola Jordana...

No, LeBron je izabrao nešto glamuroznije.

'Dajte mi Lakerse iz 85!', rekao je LeBron.

Poznatiji kao Showtime Lakersi, Lakersi koji su u osamdesetim osvojili pet NBA naslova između 1980-88. Momčad iz 1985. je bila posebno dominantna, predvodila ih je velika trojka, Magic Johnson, Kareem Abdul-Jabbar i James Worthy. Showtime Lakersi koristili su ubrzani tempo u napadu te kapitalizirali prilike iz kontra napada, te bi bilo teško zamisliti da LeBron James ne uspije u tom sistemu.