NBA LIGA

Lakersi svladali oslabljene Spurse

13.04.2011 u 10:28

Bionic
Reading

Aktualni NBA prvaci, košarkaši Los Angeles Lakersa pretposljednjeg su dana osnovnog dijela sezone na svom parketu svladali vodeću momčad Zapadne konferencije San Antonio Spurse sa 102-93, te se vratili na drugo mjesto Zapada

Lakerse su do pobjede kojom su prekinuli niz od pet uzastopnih poraza predvodili Kobe Bryant sa 27 i Lamar Odom sa 23 koša, dok je najefikasniji u sastavu Spursa, koji su igrali bez svoja tri najbolja igrača Tima Duncana, Tonyja Parkera i Emanuela Ginoblija, bio Gary Neal sa 16 ubačaja.

Usprkos pobjedi, Lakersi bi mogli biti na gubitku nakon ove utakmice jer je njihov startni centar Andre Bynum ponovno ozlijedio desno koljeno. Bynum je u prvom poluvremenu nezgodno stao na suparnikovo stopalo, te je s bolnom grimasom morao napustiti igru. Zasada je još nepoznato o koliko se teškoj ozljedi radi.

Uoči posljednjeg dana sezone Lakersi imaju jednak omjer pobjeda i poraza kao Dallas Mavericksi (56-25), te će osigurati poziciju drugog nositelja pobjedom na gostovanju kod Sacramento Kingsa u srijedu navečer. Lakersi će u Sacramentu biti bez svog prvog igrača Kobea Bryanta koji je protiv San Antonija dobio 15. tehničku pogrešku u sezoni koja povlači automatsku suspenziju od jedne utakmice.

Prvi sastav Istočne konferencije Chicago Bullsi ostvarili su osmu pobjedu zaredom svladavši kao gosti New York Knickse sa 103-90. Ključnim se pokazao početak drugog poluvremena kada su Bullsi serijom 26-2 stigli do prednosti od 78-57. Derrick Rose ubacio je 26 pogodaka za Bullse, Luol Deng je dodao 23 uz 10 skokova, a Carlos Boozer 14 uz čak 22 skoka, dok su Carmelo Anthony sa 21 i Bill Walker sa 18 ubačaja bili najbolji u sastavu Knicksa koji će u prvom krugu doigravanja igrati protiv Boston Celticsa.

Ovom pobjedom Bullsi su se izjednačili na vrhu lige sa San Antonijem, obje momčadi imaju omjer 61-20, a u slučaju da sezonu završe s istim omjerom o tome koja će momčad imati status prednost domaćeg terena do kraja doigravanja odlučivat će ždrijeb. Chicago u srijedu igra na svom parketu protiv New Jersey Netsa, dok San Antonio gostuje kod Phoenix Sunsa.

Portland Trail Blazersi osigurali su šesto mjesto na Zapadu 102-89 domaćom pobjedom protiv Memphis Grizzliesa. LaMarcus Aldridge (22, 11 skokova) bio je prvo ime Blazersa, a Mike Conley (17) Grizzliesa.