uspjeh karijere

Lajoviću u Umagu uspjelo ono što nije Đokoviću: Otpisani Srbin grabi prema teniskom vrhu

22.07.2019 u 11:10

Bionic
Reading

Osvojenim prvim ATP turnirom u karijeri, Dušan Lajović u Umagu je okrunio svoju tenisku sezonu iz snova te ušao u krug 30 najboljih tenisača svijeta…

Dušan Lajović napokon je došao na svoje ove nedjelje u Umagu, kada je osvojio svoju prvu ATP titulu u karijeri. Uspjelo mu je ono što nikad nije slavnijem sunarodnjaku Novaku Đokoviću koji je doduše na umaškom turniru bio blizu 2006. godine, ali tada ga je u finalu pobijedio Stanislas Wawrinka. Taj podatak Lajovićev istarski teniski podvig čini još i većim.

  • +23
Finale Croatia Open Umag turnira, Attila Balazs - Dušan Lajović Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Ovog samozatajnog srpskog 29-godišnjeg tenisača mnogi su već davno otpisali, jer u mlađim danima nije se mogao nositi s onima najboljima na svijetu, no posljednjih sezona postao je redoviti sudionik ATP turnira, a ove godine apsolutno je eksplodirao.

Svoj prvi veliki trenutak doživio je u travnju kada je na velikom turniru u Monte Carlu dogurao sve do finala u kojem je možda izgubio od Fogninija, ali je zaradio pola milijuna dolara i tako napokon došao do ozbiljnog novca u karijeri u kojoj je imao više poraza nego pobjeda na ATP teniskoj razini.

Bilo mu je to prvo ATP finale u karijeri, a u drugom u Umagu protiv Mađara Balasza zasluženo je trijumfirao i tako postao još jedan dokaz da uporni sportaš koji nikad ne odustaje prije ili kasnije dođe na svoje.

Inače, Lajovića cijene u susjednoj zemlji jer svoje boravište nije pravio u nekoj poreznoj oazi poput većine tenisača, već u Staroj Pazovi, a stanuje u Beogradu gdje je otvorio svoj kafić u zgradi u kojoj živi, samo zato što voli piti kavu pa je praktičnije da je plaća – samom sebi.

'To je više hobi, nego posao,' objasnio je svojedobno Lajović.

Osim dobre igre ove sezone, nemoguće je ne uočiti i Dušanov ljubavni podvig i vezu s atraktivnom Lidijom Mikić, jednom od rijetkih srpskih ljepotica čiji je Instagram profil zatvoren za javnost.

U svakom slučaju, Lajović je napredovao osvojenom titulom za čak deset mjesta na ljestvici i trenutno je 26. tenisač svijeta, što znači da će biti u ulozi nositelja na US Openu. Tome se sigurno nije nadao uoči ove sezone,no karijera mu je oživjela i približava se samom teniskom vrhu…