OZBILJNOST U STOŽERU

'Lacković još uvijek nije spreman, ali bit će pravi'

12.01.2013 u 19:36

Bionic
Reading

Pobjedom 36:13 u utakmici prvog kola D skupine SP-a u rukometu protiv Australaca, hrvatski su rukometaši ostvarili očekivano, ali i potvrdili ono što su najavljivali - želju za (novim) dokazivanjem. Naime, u Španjolsku je stigla pomlađena momčad, bez Ivana Balića, pa se s dosta sumnje očekuju nastupi reprezentacije

Iako rezultat izgleda vrlo uvjerljivo, početkom drugog dijela protiv slabih Australaca bilo je problema, a što je najvažnije, svjesni su toga u Golužinu stožeru.

'Jako je teško izvlačiti zaključke nakon ovakve pobjede. Australci su dobar sparing partner za početak prvenstva. Ipak, primijetili smo da u kontakt zoni ne stojimo dovoljno blizu protivniku i to trebamo popraviti', rekao je trener reprezentacije Željko Babić

Jedini koji nije zaigrao bio je Igor Vori, a priliku je dobio čak i Blaženko Lacković, ali vidi se da mu fali utakmica.

'Evidentno je da nije spreman, ali se nadam da će biti spreman za ono pravo, a to slijedi za 10-ak dana', rekao je Babić.

Goluža je priliku dao i svim debitantima, vrataru Iviću te igračima Špremu, Stepančiću i Mandaliniću, a zanimljivo da su se u strijelce upisali svi koji su igrali, osim Željka Muse.

Najbolji strijelac bio je Zlatko Horvat s osam golova, a proglašen je i igračem utakmice. Uz Horvata raspoložen je bio i Čupić koji je zabio sedam. Po četiri su zabili Marko Kopljar i Drago Vuković, dok su gol manje u australsku mrežu ubacili Damir Bičanić i Domagoj Duvnjak.

'Gležanj je izdržao tih pola sata. Za sad je sve u redu, nije još to na 100 posto, ali je na nekih 80. Bit će sve dobro za nekih tjedan dana', rekao je Zlatko Horvat te dodao:

'Više smo se orijentirali na obranu, što smo odlično i odradili u prvom poluvremenu. Noge su još uvijek teške, ali tu u Španjolskoj se možemo još pripremati za zadnje tri utakmice u skupini.'

Sljedeći suparnik, u ponedjeljak, našima je Alžir.

'Ja se nadam da ćemo protiv Alžiraca odigrati kao što su to napravili Španjolci i da ćemo preko laganih golova doći do lagane pobjede', zaključio je Horvat.