NBA DOIGRAVANJE

LA Lakersi na korak do ispadanja!

07.05.2011 u 10:16

Bionic
Reading

Aktualni prvaci NBA lige Los Angeles Lakersi nalaze se na rubu ispadanja nakon što su izgubili i treću utakmicu od Dallasa u polufinalu doigravanja Zapadne konferencije. U susretu igranom u American Airlines Centru Dallas je pred 20.000 frenetičnih navijača slavio 98:92 i u seriji na četiri pobjede poveo 3:0

Lakersi se sada nalaze pred 'nemogućom misijom'. U povijesti lige 98 puta se dogodilo da neki klub gubi 0:3, no niti jedan nije uspio preokrenuti veliki zaostatak. 'Svi smo razočarani. Posebice jer smo u prvoj i trećoj utakmici veći dio bili bolji i trebali smo obje dobiti,' kazao je Phil Jackson koji u 20-godišnjoj trenerskoj karijeri nikada u doigravanju nije gubio 0:3.

'Sada znam kako je to. No još ništa nije gotovo. Još uvijek vjerujem kako možemo okrenuti rezultat. Mi ćemo biti prvi kojima će uspjeti okrenuti 0:3,' hrabrio se nakon utakmice trener Lakersa.

Lakerse je još jednom uništio Nijemac Dirk Nowitzki sa 32 koša i 9 skokova, Jason Terry je dodao 23, a Predrag Stojaković 15 koševa.

Pet minuta prije kraja utakmice Lakersi su imali sedam koševa viška, no tada je Nowitzki ubacio tricu i pokrenuo lavinu. U idućem napadu tricu je zabio i Stojaković i domaćin je u furioznoj završnici serijom 18:6 preokrenuo rezultat i stigao do pobjede.

'Imamo veliku, usudio bi se reći ogromnu prednost. No još uvijek ništa nije gotovo. Lakersi su aktualni prvaci i to je momčad protiv koje nemamo pravo na opuštanje,' kazao je Nowitzki.

Goste su predvodili Andrew Byunum sa 21 košem, Kobe Bryant je zabio 17, pri čemu samo četiri u zadnjoj četvrtini, dok je Pau Gasol dodao 12 koševa. Prvu meč loptu Dallas će imati već u nedjelju i to ponovo pred svojim navijačima.

U drugom susretu igranom sinoć Chicago je u Atlanti pobijedio Hawkse 99:82 i u seriji na četiri pobjede vodi 2:1. Bullse je predvodio MVP lige Derrick Rose sa 44 koša što je rekord njegove karijere. Roseovim nastupom bio je oduševljen legendarni Magic Johnson koji je nakon utakmice na 'twitteru' napisao kako bi Rose trebao dobiti nadimak 'Mini Michael'. U redovima Bullsa još su dva igrača ubacila više od deset koševa - Taj Gibson (13) i Kyle Korver (11). U domaćim redovima najefikasniji su bili Jeff Teague (21) i Josh Smith (17).

Četvrta utakmica je u nedjelju u Atlanti.