JASAN I GLASAN

Kukoč: Kakvi Milići, 'pilići', očekujem Kovačev poziv za Italiju

08.10.2014 u 15:24

Bionic
Reading

Nekadašnji igrač Hajduka Tonći Kukoč danas je među najboljim igračima sofijskog CSKA s kojim juriša prema naslovu bugarskog prvaka, a uoči dvoboja Bugarske i Hrvatske ponavlja kako je uvjeren da je najbolji hrvatski lijevi bek i kako očekuje zasluženi poziv u reprezentaciju

Tonći Kukoč je jedna od najosebujnijih ličnosti hrvatskog nogometa. Istetoviran, samouvjeren i svjesno bezobrazan. Dapače, upravo 'bezobrazan' mu i piše na kopački. Često ne bira riječi, ali drži zadani kurs i od njega ne odustaje.

'Čim sam došao Bugarima sam rekao da sam najbolji lijevi bek u njihovoj ligi i da ću biti prvak. Čudili su se i zvali me bahatim, a danas i sami pišu da sam najbolji a mi uvjerljivo vodimo. I to ispred Ludogorca koji igra Ligu prvaka, a Dinama su se lani s pet golova riješili kao loše navike,' kaže u razgovoru za hrvatsko izdanje goal.coma Kukoč i okreće se utakmici reprezentacija.

'Stadion je odavno rasprodan, dobivaju Bugari i posebne premije i žele samo pobjedu. Imaju opasnog Toneva iz Celtica, ali vjerujem da će Hrvatska slaviti i to na krilima našeg trenutno najboljeg igrača Ivana Perišića,' smatra Kukoč koji je siguran da zaslužuje poziv.

'Mnogi su dobili priliku, Pranjići, Milići, 'pilići', ne znam ni kako se zovu a ja znam da ću svoju dočekati. Otišao sam iz Brescije jer sam znao da iz Serie B ne mogu u reprezentaciju, a uskoro će svi vidjeti da sam najbolji i poziv očekujem već za iduću utakmicu protiv Italije,' ne zaustavlja se Kukoč i dodaje: 'Vidim da Riječani guraju svog Leovca. Onakve golove kakve ona zabija ja mogu zabiti narančom.'


Na svojoj poziciji, kaže priznaje samo dvojicu. Legendarnog Roberta Jarnija i Ivana Strinića. Rođak je Tonija Kukoča, ali kaže da s njim ne stane u istu rečenicu, a vrlo emotivno se izjasnio i o svom Hajduku.

'Odrastao sam 50 metara od Poljuda i žao mi je što sam onako otišao jer nisam mogao znati da će uskoro trener postati Igor Tudor. Nisam želio 'lizati dupe' treneru Krstičeviću i uopće me nije bilo briga za klupske kazne jer nisam želio dobijati plaću za sjedenje na tribini. Jednom ću se vratiti u Hajduk završiti karijeru i za to neću uzeti niti kune,' obećava za kraj Kukoč čiji odličan intervju u cijelosti možete pročitati OVDJE.