poljak oduševio

Kubica se na sjajan način predstavio Formuli 1: Ovo je nešto posebno!

03.08.2017 u 16:48

Bionic
Reading

Nakon punih šest godina Robert Kubica na Hungaroringu je ove srijede imao priliku voziti aktualni bolid Formule 1. Odvezao je čak 142 kruga i pokazao da i dalje može biti brz na stazi, no njegov povratak još uvijek nije siguran...

Podsjetimo 32-godišnji Poljak u naponu snage doživio je 2011. godini nesreću na jednom reliju na kojem je nastupio u sklopu priprema za novu sezonu Formule 1, a nakon bezbroj operacija na stradaloj desnoj ruci činilo se da više nikad neće voziti bolid elitnog automobilističkog natjecanja.

  • +3
VN Mađarske - Formula 1, 2017. Izvor: Reuters / Autor: LASZLO BALOGH

Ipak, iako je i sam priznao da nema velikih izgleda vratiti se u svoj sport, Kubica je iznenađujuće započeo testirati s Renaultom ove godine, a nakon dva testa za volanom starih F1 bolida, dobio je priliku juriti u aktualnom na testiranju u Budimpešti ove srijede.

Pred brojnim poljskim navijačima na tribinama Robert nije razočarao. Doduše, imao je mali gaf kad se zabio u zid garaže na izlasku iz boksa, ali sve ostalo bilo je besprijekorno i ukupno je odvezao 142 kruga, od kojih je najbrži bio 1:18.572, sasvim solidno za bolid koji je imao na raspolaganju.

'Za mene je ovo nešto posebno. Bilo je to dugih šest godina u kojima je bilo i teških razdoblja. Moja ruka se nije stoposto oporavila, ali imam veća organičenja u svakodnevnom životu, nego za volanom,' izjavio je Robert Kubica pa dodao:

'Nije mi bilo lako, jer mi je Formula 1 bila sve. Cilj mi je bio probati ponovo voziti bolid, Renault mi je dao priliku vidjeti gdje su mi granice. Zadovoljan sam, jer vidim da ga ponovo mogu voziti.'

Kruže glasine da bi Kubica mogao zamijeniti u Renaultu razočaravajućeg Palmera već u Belgiji, no on nije siguran hoće li ikad više dobiti priliku.

'Volio bih dobiti novu priliku, ali nisam siguran hoću li, treba pričekati pa vidjeti. Nadam se ovakvoj ulozi u Formuli 1, ali ako se ne dogodi, neću biti razočaran, jer sam vrlo realan čovjek,' zaključio je pobjednik Velike nagrade Kanade iz 2008. godine.