Zadar Basketball Tournament

Kruno Simon vodio Efes do pobjede protiv Zadra, izbornik Veljko Mršić zadovoljan viđenim

20.09.2019 u 00:13

Bionic
Reading

Momčad turskog euroligaša Anadolu Efesa pobijedila je Zadar u susretu drugog dana Zadar Basketball Tournamenta. Momčad iz Instanbula slavila je 100:81 na krilima hrvatskog reprezentativca Krunoslava Simona koji je postigao 14 koševa. U momčadi domaćina najbolji je ponovno bio Bryon Allen s 27 koševa koji je zbog svoje igre zaradio ovacije

I prije početka turnira u Zadru bilo je jasno kako je turski Anadolu Efes najveći favorit za osvajanje ovog prestižnog pripremnog turnira. Domaćin KK Zadar, dan nakon što je nadigrao ruski Himki, nije se mogao nositi s Efesom koji je ovdje stigao bez nekoliko važnih igrača kao što su Larkin, Micić i Boubois.

‘Očita je razlika u igračkoj kvaliteti između nas i Zadra, ali borili su se hrabro i agresivno, imali smo probleme u prvoj polovici i nisam zadovoljan tim dijelom igre. U drugom poluvremenu igrali smo bolje i pametnije u obrani i to je razlika koja je donijela pobjedu. Nedostajali su nam neki važni igrači koji će nam se pridružiti danas, a među njima je i Shane Larkin', kazao je nakon utakmice trener Anadolu Efesa Ergin Ataman koji se i osvrnuo na turnir: ‘

'Sjajan turnir, ove smo godine igrali različite turnire i mislim da je ovo najbolje organiziran od njih svih.’

Utakmicu je s tribina gledao i hrvatski izbornik Veljko Mršić koji je želio uživo vidjeti Krunu Simona, ali i nekoliko igrača koje ćemo vjerojatno vidjeti u kvalifikacijama za Eurobasket koje počinju u proljeće sljedeće godine. Sudeći po komentarima Mršič je zadovoljan formom reprezentativaca...

Ni drugog dana turnira nije nedostajala podrška s tribina za momčad domaćina. Podršku je pružila i legendarna ekipa KK Zadra koja je 1986. godine ovojila prvenstvo Jugoslavije. Tako su pred zadarsku publiku na parket ponovno istrčali Stojko Vranković, Darko Pahlić, Draženko Blažević, Petar Popović, Ivica Obad, Stipe Šarlija i njihov tadašnji trener Vlado Đurović.

U prvoj utakmici dana susreli su se Alba Berlin i ruski Himki, a pobjedu je odnijela njemačka momčad koja je slavila rezultatom 85:66. Najučinkovitiji u redovima pobjednika bio je Peyton Siva s 12 koševa dok je kod Himkija najučinkovitiji drugi dan zaredom bio Jeremy Evans s 16 koševa.

'Igrali smo intenzivno, ali moram istaknuti da je Himki imao neke ključne igrače ozlijeđene. Mislim da je ovo bilo veliko iskustvo za nas i pokazatelj što moramo mijenjati u budućnosti. Turnir nam je važan jer moramo uigrati momčad, tri igrača su nam se vratila sa Svjetskog prvenstva prekasno i nismo imali vremena za treninge. Turnir je izvrsno organiziran, mi ovdje uživamo i napredujemo!’, izjavio je nakon utakmice trener Albe Berlin Aito Reneses.

Trećeg dana turnira igrat će Himki i Anadolu Efes od 17.30 sati te od 20 sati KK Zadar i Alba Berlin. Subota ujutro rezervirana je za Kids’ Day na zadarskom Forumu gdje će najmlađi Zadrani od 10 do 13 sati družiti s košarkaškim zvijezdama dok je u 18 sati istog dana dvoboj Anadolu Efesa i Albe Berlin.

  • +3
Zadar Basketball Tournament - drugi dan Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Zvonko KUCELIN