IZVJEŠĆE IZ AUSTRALIJE

Kruno Lovrek: Zbog Ćire bih se vratio u Zagreb

09.12.2012 u 09:13

Bionic
Reading

S obzirom na to da trenutačno ne igra, Kruno Lovrek i nije želio u medije, no ipak je za tportal istaknuo nešto što bi sigurno moglo razveseliti sve navijače Zagreba, s kojima je u sezoni 2001/02. slavio i naslov prvaka

Sudbina se opet upetljala u karijeru Krune Lovreka, koji je svoj nogometni put, nakon brojnih sezona u dresu Zagreba, potom Hajduku te japanskom, belgijskom, turskom, južnokorejskom i kineskom nogometu, odlučio nastaviti u australskom klubu FC Sydneyju.

Sve je krenulo sjajno, Kruno je kod trenera Iana Crooka imao mjesto u startnoj postavi, Sydney je pobjeđivao. No zbog velikog pritiska, jer u klubu se pojavio i sjajni, unatoč 39 godina na leđima, Alesandro del Piero te je trener otišao, a njegovo je mjesto preuzeo Steve Corica. Kruno je ispao iz sastava, a Sydney je upisao četiri uzastopna poraza.

Stigao je otkaz ovom treneru, pa je već u devetom kolu stigao i treći ovosezonski trener. A riječ je o australskom bivšem igraču, legendarnom Franku Farini, koji je prekinuo seriju poraza. U prvoj utakmici pod njegovim vodstvom, Sydney je izvukao remi protiv Melbourne Hearta. No u toj se utakmici ozlijedio i Del Piero, zbog čega će ovaj iskusni Talijan sasvim sigurno propustiti gostovanje na Novom Zelandu protiv Wellington Phoenixa, a na njegovo je mjesto trebao doći naš Lovrek.

Međutim, pehovi koji našeg igrača prate u svim presudnim trenucima, zadesili su ga i ovog puta. Na treningu mu je jedan od suigrača čvrsto uklizao i 'odvalio' gležanj i umjesto da se priprema za dvoboj, Kruno obilazi liječnike kako bi čim prije došao u Farinin vidokrug. No Lovrek ne očajava, već i po velikim vrućinama koje polako stižu u Sydney maksimalno se trudi na treninzima.

Iako o formi nije želio govoriti, istaknuo je nešto što bi sigurno moglo razveseliti sve navijače Zagreba, s kojima je još prije desetak godina slavio i naslov prvaka.

'Vratio bih se u Zagreb, zbog Ćire Blaževića. Siguran sam da će ga Ćiro spasiti od ispadanja, a jedino ga on može izvući. Znam kako je raditi s Ćirom, dvije smo godine trenirali zajedno i te su mi godine najljepše u karijeri', poslao je Kruno zanimljivu poruku vodstvu Zagreba, iako, sigurni smo, još nije rekao posljednju riječ ni u Sydneyju. Zaslužio je mjesto u momčadi, a ne biti samo 'časnik za vezu' s velikim Del Pierom.