'kraljevi' u problemu

Krivi potezi Zinedinea Zidanea i čelnika Reala doveli su do toga da strahujemo kakvog ćemo Luku Modrića imati na Euru

02.02.2021 u 09:00

Bionic
Reading

Madridskom Realu trofeji polako klize iz ruku. U Kupu kralja ispali su već u 16-ini finala, izgubili su u Super kupu, u La Ligi imaju deset bodova minusa, uz utakmicu više, za madridskim Atleticom. I u Ligi prvaka čeka ih težak okršaj s Atalantom. A ono na što upozoravaju španjolski novinari, jest 'tanak' igrački kadar, odnosno Zidaneovo nepromišljeno slanje igrača, poput Luke Jovića i Martina Odegaarda, na posudbe

Serija loših Realovih rezultata, jer u posljednjih pet utakmica pobijedio je samo jednom, a čak tri puta izgubio, navukli su 'crne oblake' nad Santiago Bernabeu. Ili možda bolje reći sada, nad Realov kompleks u kojem se nalazi stadion Alfredo Di Stefano.

Bez Kupa kralja ostali su porazom od Alcoyana, od Athletic Bilbaoa doživjeli su poraz u Super kupu, dok je u prvenstvu, iz kola u kolo, bodovni zaostatak za Atleticom sve veći.

Iako je 'kraljevima' ždrijeb u Ligi prvaka donio nominalno slabijeg suparnika, Atalanta je momčad koje se i Zinedine Zidane treba plašiti.

Najgore po francuskog stratega jest to što za nastavak sezone u najelitnijem klupskom natjecanju ima prijavljena samo 22 igrača, a to su: Thibaut Courtois, Andrij Lunin, Daniel Carvajal, Álvaro Odriozola, Raphael Varane, Eder Militao, Sergio Ramos, Nacho Fernández, Ferland Mendy, Marcelo, Casemiro, Federico Valverde, Toni Kroos, Isco Alarcón, Luka Modrić, Lucas Vázquez, Marco Asensio, Rodrygo Goes, Vinícius Jr., Eden Hazard, Karim Benzema i Mariano Díaz.

I zato se španjolski kolege ne mogu prestati čuditi odluci trenera Zidanea kako je tijekom zimskog prijelaznog roka na posudbe pustio Martina Odegaarda odnosno Luku Jovića koji, istina, nisu bili od velike koristi tijekom prvog dijela sezone.

Međutim, bez obzira i na taj podatak, odlasci Martina Odegaarda (u londonski Arsenal) i Luke Jovića (Eintracht iz Frankfurta) oslabili su momčad koja je 'tanka' u veznom redu i koja je vrlo izložena koronavirusu i ozljedama.

Osim toga, u početnoj postavi čak su petorica igrača, a riječ je o najvažnijima, starijih od trideset godina: Ramos, Modrić, Kroos, Benzema i Hazard.

Potvrdu da se u Realu ne razmišlja dugoročno, dobili su i u podatku da 'kraljevi' na posudbi diljem Europe imaju još svojih igrača, a to su Ceballos, Brahim, Mayoral, Bale, Kubo ili čak Reinier, koji je iz Reala II otišao u dortmundsku Borussiju.

Naravno, svjesni su svi kako je klub u financijski teškoj situaciji te kako se tijekom ovog zimskog prijelaznog roka nije moglo kupovati, posebno ne igrače ekstra klase, koji i ekstra koštaju, pa je zato zaključak i poruka španjolskih kolega vrlo jednostavna - čuvajte Luku Modrića kao 'oko u glavi', jer o njemu ovisi gotovo sve.

I samo za kraj - podatak - da je Luka Modrić odigrao najviše prvenstvenih utakmica od svih Realovih igrača - 19 od njih 20.

Naravno, nas činjenica o važnosti Modrića itekako može veseliti, međutim, isto tako nas treba i zabrinuti, jer kapetan hrvatske reprezentacije na leđima ima već 35 godina i pitanje je, nakon sezone u kojoj će ga Zidane 'iscijediti do kraja', u kakvom će stanju biti za Euru.

  • +5
Real Madrid - Levante, Primera, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Kiko Huesca