NISU MU POLA OPROSTILI

Kristan se pokajao, ali i dužan 5.000 kuna kazne

26.02.2010 u 19:34

Bionic
Reading

Vratar Medveščaka Robert Kristan vozio je u noći s utorka na srijedu u alkoholiziranom stanju te mu je policija oduzela vozačku dozvolu. Međutim, kaznit ga je odlučio i njegov klub, a 5.000 kuna kazne ići će u zajedničku kasu iz koje će se kupiti ulaznice za navijače koji će ih bodriti u Grazu

'Slijedom prekršaja koji je Kristan počinio u noći sa 23. na 24. veljače u Zagrebu, Stegovna komisija KHL MEDVEŠČAK Zagreb u sastavu Ivan Tolić, Dragutin Ljubić i Antonio Zujić, u dogovoru s vodstvom kluba, donijela je sljedeću odluku:

Stegovna komisija KHL MEDVEŠČAK Zagreb vrlo je ozbiljno pristupila ovom slučaju te je nakon pomne diskusije s vodstvom kluba i sagledavši sve činjenice, uzevši pritom u obzir sportske vrijednosti, rezultate i zalaganje igrača tijekom sezone, donijela odluku da će vratar KHL MEDVEŠČAK Robert Kristan temeljem predmetnog događaja i zbog nesportskog ponašanja ususret odlučujućim utakmicama doigravanja biti kažnjen jednokratnom novčanom kaznom od 5.000 kuna.

Razlozi odluke Stegovne komisije, kao i tijek rasprave o istoj, klupska su poslovna tajna i detalji neće biti predočeni javnosti. Stegovna komisija i vodstvo kluba još jednom ističu kako ni u jednom slučaju ne odobravaju nesportsko ponašanje vratara momčadi Roberta Kristana te i dalje otvoreno provode nultu toleranciju na slučajeve nesavjesnog i nesportskog ponašanja igrača, u ovom slučaju na igračevo neodgovorno upravljanje vozilom u alkoholiziranom stanju te nesportsko ponašanje ususret odlučujućim utakmicama doigravanja!

Vodstvo kluba u potpunosti će podržati Kristana u njegovu povratku u momčad i sudjelovanju u sportskim uspjesima do kraja sezona i u budućnosti.'

Izjavu u povodu prekršaja dao je i sam Kristan:

'Doista nema isprike za moje ponašanje u noći sa srijede na četvrtak. Stoga se želim iskreno i otvoreno ispričati vodstvu kluba, treneru, igračima iz momčadi, javnosti i osobito svim navijačima KHL Medveščak Zagreb.

U potpunosti sam svjestan svoje uloge kao vrhunskog i profesionalnog sportaša koji treba biti uzor mnogima, osobito mladima. Dopustite mi da vas ovim putem uvjerim i obećam da se to više nikada neće dogoditi. Više od svega je neodgovorno voziti u pripitom stanju i ovim putem upozoravam sve i molim na razumno ponašanje u takvim opasnim situacijama, kako za vozača tako i za druge osobe u prometu.

Upozoravam sve vozače da, ako izlaze i konzumiraju alkohol, ne sjedaju za upravljač vozila, već da jednostavno koriste taksi ili gradski prijevoz. Nadam se da će ova cijela nesmotrena i neugodna situacija ostati iza mene i da ću i dalje biti čvrsta osovina Medveščakove momčadi do kraja sezone, a svakako se nadam i u budućnosti.

Zahvaljujem se svima na razumijevanju i potpori koju su mi pružili u proteklih 48 sati, kao i na potpori koja mi je pružena tijekom cijele ove sezone.'