ČETVORKA MEĐU LJUDIMA

Krenula peticija za Dinamo: Prvi cilj već ispunjen!

24.05.2014 u 13:13

Bionic
Reading

Četvorica bivših Dinamovih kapetana Igor Bišćan, Dario Šimić, Tomo Šokota i Silvio Marić inicirali su peticiju za uređenje njihovog kluba koja je već prvoga dana službenog prikupljanja potpisa ostvarila prvi zacrtani cilj

Vrućina zagrebačke špice u pravilu izazove gužvu na zagrebačkom Cvjetnom placu, a posebno ove subote kada su četvorica slavnih nogometaša i njihovi istomišljenici krenuli u novu etapu kampanje za demokratizaciju Dinama.

'Kako je? Odlično, kaj ne vidiš. Kada vidim ove ljude mogao bi samo to raditi cijele dane. Prilaze nam ljudi svih profila, bake se raspituju za stanje i čekaju da se potpišu. Milina,' kaže Silvio Marić u rijetkom vremenu kada nije bio u interakciji sa sugrađankama i sugrađanima.

Bišćan, Šokota i Šimić također. Nadgledali su dva postavljena štanda na kojima je već u prvih nekoliko sati prikupljeno, procjenjuju, oko tri tisuće potpisa.

'Kada dođemo s buntom od, vjerujemo, sto tisuća potpisa mjerodavni to više neće moći ignorirati. Neće smjeti. Narod nam prilazi i pruža nam podršku, hvala im jer daju nam energiju da nastavimo punom parom u borbi za Dinamo koji će puniti tribine i čije će se ime izgovarati s poštovanjem,' dodaje Dario Šimić.


Prvi cilj je, u šali kažu volonteri koji pripomažu peticiju, skupiti 3886 potpisa.

'To je prosjek gledatelja na Dinamovim utakmicama ove sezone. I u Europi, računajući i goste kojih je, žalosno je, nekada bilo i više od 'naših'. To ćemo uspjeti već danas, a onda idemo do stotke,' čuje se ponovno brojka koja je očito postala neslužbeni cilj koji bi se zaista teško mogao ignorirati.

'Četvorka' će potpise organizirati na punktovima u središtu Zagreba (Dolac, Jelačićev trg, Glavni kolodvor, Cvjetni trg), te na tržnicama na Jarunu i Trešnjevci.

'Ići ćemo i po ostatku Hrvatske. Imamo gomilu saveznika u Slavoniji, Međimurju, Zagorju, Banovini... Ma svuda! Doći ćemo do tih ljudi, razgovarati s njima i pokazati svima koliko još ima naroda kojemu je stalo do boljeg Dinama,' najavljuje Marić.

Potpise svi zainteresirani mogu ostaviti i u online izdanju peticije, a sve aktivnosti inicijative Za naš Dinamo najpreglednije je pratiti putem njihovog službenog facebook profila.