POBJEDA NAKON DRAME

Kranjčar i QPR na korak od Premiershipa!

12.05.2014 u 23:59

Bionic
Reading

U pravoj drami na Loftus Roadu QPR svladao je nakon produžetaka Wigan i plasirao se u finale doigravanja za Premierligu gdje će na Wembleyu igrati protiv Derby Countyja...

Prvi dvoboj između Wigana i QPR-a završio je bez pogodaka i očekivao se dramatičan uzvrat. Tako je i bilo i putnik u finale doigravanja odlučen je tek nakon produžetaka.

U dinamičnom dvoboju gosti su poveli već u devetoj minuti preko Jamesa Percha što je bio znak domaćinu za još žešće napade. Do kraja prvog poluvremena Wigan je bio pod pritiskom, odlično je igrao Niko Kranjčar, međutim londonska momčad nikako nije mogla do pogotka.

Sve do 73. minute Wigan je držao kartu za Wembley u rukama. Tada Caldwell radi prekršaj nad Hoilettom u svojem kaznenom prostoru i Marc Clattenburg opravdano pokazuje na 11 metara. Siguran izvođač bio je Charlie Austin.

Kako do isteka regularnog dijela susreta pogodaka više nije bilo, otišlo se u produžetke gdje je domaćin novim golom Austina stigao do vodstva i u konačnici pobjede.

U posljednjih dvije minute susreta QPR praktički nije mogao izaći iz svojih 16 metara, no fanatičnom obranom zadržao je prednost.

Niko Kranjčar odradio je svih 120 minuta u domaćem sastavu.

Doigravanje za Premierligu, polufinale:

QPR - Wigan 2-1 produžeci (Austin 73-11m, 96 / Perch 9)

Prvi susret 0-0