IMALI SU GA...

Kraljevska glupost: Real će dugo pamtiti ovu pogrešku

05.09.2013 u 11:40

Bionic
Reading

Za usluge Neymara ovoga ljeta madridski Real bio je spreman platiti 50-ak milijuna eura, a u ranijoj fazi mogli su ga imati za tisuću puta manju svotu. Bio je u Madridu i želio je ostati, a sada će se vratiti tijekom derbija u dresu najvećeg rivala

Neymar je, otkriva španjolski list AS, već bio registriran u Realu. Kao 14-godišnjak došao je u Madrid i 30. travnja 2006. primio člansku iskaznicu kraljevskog kluba. Struka je bila zadovoljna, dječak je bio pred vratima kluba i trebalo je uplatiti još 60 tisuća eura kako bi se transfer realizirao i mladi biser preselio na Bernabeu.

Neymar je već godinu dana poslije postao prvorazredni brazilski prospekt


No, tada je u Madridu svoj dvomjesečni mandatna mjestu predsjednika odrađivao Fernando Martin. Riješili su ga se već 20-ak dana kasnije, ali u međuvremenu već je uspio napraviti danas vrlo vidljivu štetu odbivši platiti 60 tisuća i mladi Brazilac razočarano se vratio u Santos.

Ostatak priče vjerojatno Vam je dobro poznat, Neymar je tri godine kasnije debitirao za Santos, a već godinu kasnije i za Brazil za koji sa 21 godinom već ima 40 nastupa i 24 gola. Danas je igrač Barcelone i nema sumnje da će tijekom svakog derbija imati posebnu motivaciju pokazati 'kraljevima' koliko su promašili vrativši gotovo besplatnog bisera nazad preko oceana.