ukleti dres

Kovačićev broj u Realu postao zloglasan: Više ga nitko u Madridu ne želi nositi...

21.06.2019 u 14:23

Bionic
Reading

Španjolski dnevnik Marca tvrdi kako u svlačionici Reala vlada uvjerenje da broj 16 donosi nesreću te da poput Matea Kovačića niti jedan igrač s njimna leđima ne može napraviti veliku karijeru u Madridu pa ga ovog ljeta nije uzelo niti jedno pojačanje…

Real je ovog ljeta potrošio više od 300 milijuna eura te polako predstavlja svoja pojačanja, no jedan detalj upao je u oči španjolskim medijima. Naime, klub polako predstavlja igrače, ali Hazard, Jović, Militao, Mendy i Rodrygo izbjegavaju broj 16, a isti slučaj bio je s novim igračima i prošlog ljeta.

  • +11
Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Posljednji koji je nosi ovaj broj na leđima bio je naš Mateo Kovačić koji je proveo tri sezone u klubu i osvojio tri Lige prvaka, no nije zaigrao niti minute u ta tri velika finala niti je ostavio dublji trag u Realu.

Dnevnik Marca tvrdi da je nakon Kovačića u svlačionici zavladalo uvjerenje da ovaj broj donosi nesreću, jer su ga prije našeg veznjaka nosili Lucas Silva, Fernando Gago, Hamit Altintop, Sergio Canales, Thomas Gravesen, Flavio Conceicao, Dani Garcia i Samuel Eto'o, a niti jedan od njih nije se uspio duže zadržati i zapravo su još manje toga ostvarili u bijelom dresu od našeg Matea.

Da je i ranije broj 16 postao nepopularan, dokaz je to što ga je Kovačić u svojoj posljednjoj sezoni promijenio u 23.

U prošlosti je bilo u drukčijih primjera poput Raula Gonzaleza koji ga je jednu sezonu nosio, prije nego što je stavio sedmicu na leđa.

No, došao je broj 16 na loš glas i nakon Matea Kovačića ne može naći novog vlasnika…