U 21 REPREZENTACIJA

Kovačev popis za Lihtenštajn i Švicarsku bez iznenađenja

27.09.2013 u 19:25

Bionic
Reading

Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač odabrao je kandidate za dvije nadolazeće utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2015. godine u Češkoj

Hrvatska nacionalna selekcija do 21 godine starosti odigrat će u listopadu još dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo. U Zagrebu, 10. listopada na stadionu u Kranjčevićevoj, uslijedit će novi dvoboj s Lihtenštajnom, a četiri dana poslije, 14. listopada, Hrvatska gostuje na stadionu Cornaredo u Luganu, gdje će odmjeriti snage s domaćinom, Švicarskom.

Izabranici Nike Kovača iza sebe imaju dvije pobjede iz dvije utakmice, 5-0 protiv Lihtenštajna u gostima i vrlo vrijednih 2-0 iz Lviva protiv Ukrajine.

'Na popisu nema velikih iznenađenja. U utakmici protiv Lihtenštajna želimo pobijediti i moramo pobijediti, kako bismo pozlatili pobjedu u Ukrajini. Taj nam uspjeh neće ništa vrijediti ne pobijedimo li Lihtenštajn. Bit će teško, i Švicarci su se s njima namučili, kao i mi u prvoj utakmici', prokomentirao je Niko Kovač u izjavi za službenu stranicu HNS-a.

'Dvoboj sa Švicarskom jedna je ključna utakmica i idemo po pozitivan rezultat, kao što smo išli i u Ukrajinu', naglasio je Kovač.

Švicarska također ima maksimalan učinak, pobjede nad Lihtenštajnom i Latvijom.


Izbornik Kovač za susrete s Lihtenštajnom i Švicarskom računa na 22 nogometaša. Pozvani su:

Vratari: Matej Delač (Vojvodina), Oliver Zelenika (Dinamo)

Braniči: Mato Miloš (Siena), Dino Mikanović (Hajduk), Toni Gorupec (Lokomotiva), Karlo Bručić (Lokomotiva), Dario Župarić (Pescara), Jozo Šimunović (Dinamo), Niko Datković (Rijeka), Nino Galović (Split)

Vezni igrači: Filip Mrzljak (Lokomotiva), Josip Radošević (Napoli), Ivan Močinić (Rijeka), Hrvoje Miličević (Zrinjski), Marcelo Brozović (Dinamo), Marko Pajač (Lokomotiva), Mario Šitum (Lokomotiva), Petar Mišić (Lokomotiva)

Napadači: Antonini Čulina (Spezia), Mislav Oršić (Spezia), Stipe Perica (NAC), Ante Rebić (Fiorentina)

Pretpozive su dobili Simon Sluga (Pomorac), Matej Mitrović (Rijeka), Dario Čanađija (Slaven Belupo), Luka Begonja (Zadar), Bruno Petković (Catania) i Frano Mlinar (Udinese).