važno finale kupa

Kovač ušao u krug istinskih legendi: Ako izgubi, neće mu to puno značiti…

23.05.2019 u 12:52

Bionic
Reading

Niko Kovač postao je tek četvrti trener u povijesti njemačkog nogometnog Kupa koji je ušao u tri finala u nizu, no svejedno, neće ga u Njemačkoj mnogo hvaliti ako izgubi ove subote od Leipziga u Berlinu…

Bivši hrvatski izbornik prošle subote je osigurao naslov prvaka u Bundesligi, a sljedećeg vikenda pokušat će osvojiti i njemački Kup te tako kompletirati Bayernovu dvostruku krunu.

  • +10
Niko Kovač trener FC Bayerna Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

Zanimljivo, otkad je došao u Njemačku Kovač je izgubio tek jednu utakmicu u Kupu od 17 igranih, onu finalnu protiv Borussije Dortmund 2017. godine.

Kovač je u tri pokušaja svaki put izborio finale, od toga dva puta na čelu Eintrachta s kojim je senzacionalno trijumfirao prošle sezone, a zasad je uspješan i na čelu Bayerna, s kojim će odmjeriti snage s Leipzigom u Berlinu ove subote, u dvoboju koji pobjedniku donosi prestižnu titulu.

Zanimljivo, samo tri trenera u njemačkoj povijesti uspjela su prije Kovača triput izboriti finale Kupa. Bili su to Hans Schmidt (1936.-38.), Udo Lattek (1984.-86.) i Otto Rehhagel (1989.-91.), sve odreda nogometne legende.

'Nema tu nekog recepta. Ne postoji lagani put. Moraš imati ponešto sreće, dobar ždrijeb. S druge strane, moraš pokazati angažman s kojim ćeš na kraju zaslužiti svoj uspjeh,' naglasio je Niko Kovač.

Ipak, Kovač je cijele sezone pod pritiskom i unatoč trijumfu u njemačkom prvenstvu još uvijek nije sigurno da Bayern na njega dugoročno računa. Zbog toga mu u slučaju poraza od Leipziga neće puno značiti što je ušao u krug Kup legendi, a opet će oživjeti pritisak na upravu da mu pronađe zamjenu…