IZNENADIO SVE!

Kovač sumnjao u Mandžukića i vidio ga kao rezervnog igrača

26.02.2013 u 10:44

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Robert Kovač analizirao je za minhenski tabloid Tageszeitung nadolazeći derbi četvrtfinala DFB-Pokala između Bayerna i Borussije Dortmund

U svojoj stručnoj kolumni Kovač je posebno nahvalio Bayernovog napadača Marija Mandžukića, bivšeg mu suigrača iz zagrebačkog Dinama.

'Sa Mandžukićem sam igrao u zagrebačkom Dinamu. On je zaista napravio veliki korak prema naprijed, promijenio se u odnosu na prije. Tada je bio više usredotočen na sebe, želio je svaku loptu i uvijek je želio biti u centru pažnje. Danas igra puno više za momčad, žrtvuje se za svoju momčad. Prije sezone oklasificirao sam ga kao rezervnog igrača, ali njegov se naporan rad isplatio i osigurao si je mjesto u napadu', komentirao je Kovač.

O samom derbiju, koji je na rasporedu u srijedu na minhenskoj Allianz Areni, Kovač kaže.

'Bayern želi dokazati da su rezultati, poput poraza od Dortmunda u finalu DFB-Pokala u Berlinu prošle sezone, bili samo gafovi. Za Dortmund je, pak, Kup vjerojatno jedina realna šansa za naslov. Momčadi se poznaju jako dobro i obje strane žele i trebaju pobjedu. Kakva utakmica!'

Podsjećamo, Mandžukić trenutno sa Bayerovim Stefanom Kießlingom dijeli vrh ljestvice najboljih bundesligaških strijelaca sa 15 golova iz 19 utakmica. Dva je gola zabio u DFB-Pokalu, a jedan u Ligi prvaka.