LJEPOTICA SVJETSKOG KUPA

Kosteliću u spustu novih sedam bodova

17.01.2009 u 14:37

Bionic
Reading

Drugog dana natjecanja skijaškog svjetskog kupa u švicarskom Wengenu Ivica Kostelić nastavio je kontinuitet osvajanja bodova. Najbolji hrvatski skijaš u spustu je osvojio 24. mjesto, a pobjedu je ponovno odnio domaći skijaš

Nakon jučerašnje pobjede Carla Janke u kombinaciji, Švicarci ponovno slave. Najljepšom stazom svjetskog kupa najbrže je, za 2.31.98 minuta, prošao Didier Defago, koji je iza sebe ostavio dvojicu Amerikanaca, Bodeja Millera (+0.20) i Marca Sullivana (+0.39).

Stazom su prošla i trojica hrvatskih natjecatelja, a očekivano najuspješniji bio je Ivica Kostelić. Uz nekoliko problema na stazi, koji uz manju dozu koncentracije pri brzini od gotovo 150 km/h mogu završiti i vrlo opasnim padovima, Kostelić je upisao zaostatak od 3.29 sekundi za pobjednikom i zauzeo 24. mjesto među 67 skijaša.

Natko Zrnčić Dim bio je 37, dok je Tin Široki završio na 58. mjestu. Kostelić je, barem na jedan dan, četvrto mjesto ukupnog poretka svjetskog kupa prepustio Švicarcu Janki. Trenutačno je peti sa 486 bodova, 107 manje od vodećeg Benjamina Raicha.

Trodnevno gostovanje svjetskog kupa u Wengenu završava u nedjelju kada će se voziti slalom. Prva vožnja na rasporedu je u 10 sati, druga počinje u 13.15. Osim Ivice Kostelića nastupit će i Zrnčić Dim, iako je Dalibor Šamšal na Sljemenu nagovijestio bolju formu u toj disciplini.