'PROFESORSKI'

Kostelić otvoreno o svojim planovima ali i 'smiješnom' Dinamu

26.10.2013 u 15:36

Bionic
Reading

U Söldenu je ženskim veleslalomom počela nova sezona Svjetskog skijaškog kupa. Sutra kreću i skijaši, a među njima i naš Ivica Kostelić koji je u razgovoru za Media servis otkrio u kakvom je zdravstvenom stanju, koji su mu planovi, a usput se osvrnuo i na aktualnosti u hrvatskom nogometu...

'Zdravlje je hvala Bogu u redu. Mislim da trebam biti zadovoljan jer znam da može biti dosta gore od ovoga. Bez nekih većih problema u zadnja dva mjeseca sam uspio napraviti sve treninge na snijegu. Tako da je plan ispunjen što se toga tiče', rekao je Ivica i otkrio ciljeve u novoj sezoni.

'Ako naravno zdravlje bude dobro sigurno je da cilj i dalje borba za ukupni poredak Svjetskog kupa i na to smo koncentrirani i za to smo se pripremali', poručio je Ivica i još jednom naglasio.

'Zapravo je zdravlje najvažnije, jer onda su i rezultati tu. Nema se tu što previše za dodati. Sigurno da će vrhunac biti na Olimpijskim igrama, ali je i Svjetski kup jednako važan'.

A uoči nove sezone, favoriti su stari.

'Hirscher je i dalje naravno, Ligety, Svindall, tu je i Pinturolt. On je još uvijek mlad i sigurno će napredovati i vjerojatno će igrat ulogu u borbi za ukupni poredak'.

Što Ivica konkretno očekuje od sutrašnjeg veleslaloma u Söldenu?

'Sigurno mi je cilj uzeti bodove. Zadnja dva mjeseca smo dosta trenirali. Bit će dosta teško sad uskočiti iz treninga na utrku jer je utrka izdvojena iz sezone budući da je sljedeća tek za tri tjedna, ali mislim da je stanje da mi daje za pravo da se nadam bodovima, a možda i nešto više'.

Za kraj Kostelić se osvrnuo i na aktualnosti u hrvatskom sportu, a to je nogomet, odnosno događanja oko reprezentacije.

'Ne želim kritizirati nešto o čemu nemam puno iskustva. Moje znanje o nogometu je prosječno, no sasvim je sigurno da je poslije Lihtenštajna to sve krenulo prema dolje. Meni se čini da je sve to ispod naše razine. Imali smo sreće u ždrijebu da igramo s Islandom u dodatnim kvalifikacijama i to treba iskoristiti jer do Brazila se možemo podići na ono našu pravu razinu'.

Što se Dinama tiče?

'A gle, mislim to je već smiješno već. Po meni se ne treba zaboraviti da je i nogomet također sport', zaključio je 'profesor', ali onaj koji taj nadimak zaslužuje nositi s pravom.