DOBRA VIJEST

Kostelić konačno na postolju uoči oproštaja na SP-u

13.02.2017 u 16:45

Bionic
Reading

Legendarni hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzeo je drugo mjesto na FIS slalomu u Bormiju ovog ponedjeljka te se tako na najbolji mogući način pripremio za oproštajni nastup sljedećeg vikenda na SP-u u St. Moritzu...

Naš najbolji skijaš svih vremena ove sezone ne samo što se ne može nositi sa svjetskom elitom, već redovito gubi i od mladih hrvatskih kolega iz reprezentacija, zbog čega će na Svjetskom prvenstvu u St. Moritzu nastupiti samo u jednoj disciplini, slalomu posljednjeg dana.

Da bi mu oproštaj bio dostojanstven, vjerojatno će morati kroz kvalifikacije ostvariti proboj u nedjeljnu utrku, no ako je suditi prema formi pokazanoj na FIS slalomu u Bormiju ovog ponedjeljka, to bi trebalo biti izvedivo.

Naime, 37-godišnji Ivica Kostelić je završio na drugom mjestu, iza Talijana Colombija te tako potvrdio da još uvijek nije izgubio svoju skijašku moć.

Jedno je to od rijetkih postolja ove sezone za Ivicu čak i na FIS rangu natjecanja i nada da može na pravi način zaključiti svoju karijeru na SP-u, jer teško je vjerovati da ćemo ga gledati na stazi i sljedeće sezone...