HRVATI 'MALO PRESPORI'

Kostelić i Hirscher ispali, Neureuther uzeo sve

17.01.2015 u 14:34

Bionic
Reading

Felix Neureuther pobjednik je slaloma Svjetskog kupa u Wengenu, a Ivica Kostelić, Filip Zubčić i Natko Zrnčić Dim nisu uspjeli izboriti drugu vožnju. Ispao je i vodeći skijaš svjetskog kupa Marcel Hirscher

Nakon što je u petak trećim mjestom u alpskoj kombinaciji ostvario svoje rekordno 13. postolje u Wengenu, Ivica Kostelić nije uspio završiti prvu vožnju klasičnog slaloma. Ivica je izletio sa staze na samom početku utrke, netom poslije prvog prolaznog vremena, te već drugu godinu zaredom odustaje na svojoj najdražoj slalomskoj stazi na kojoj je četiri puta slavio.

Filip Zubčić je sa startnim brojem 55. ostvario 33. vrijeme s 4.05 sekundi zaostatka za vodećim, a do ulaska u drugu vožnju dijelilo ga je 27 stotinki. Natko Zrnčić Dim je imao startni broj 64., a sa 4.25 sekundi zaostatka za Harginom osvojio je 35. mjesto.

U prvoj vožnji ispao je i Marcel Hirscher, što je iskoristio Felix Neureuther koji je slavio s 20 stotinki ispred Stefana Grossa i 44 ispred Henrika Kristoffersena. Popis petorice najboljih u ovoj utrci zatvorili su Francuz Pinturault i Rus Khoroshilov, a Neureuther je s novih 100 bodova zasjeo na vodeće mjesto slalomskog poretka sa 44 boda iza Hirschera. Hirscher još uvijek vodi u ukupnom poretku svjetskog kupa.

Ispadanje sjajnog Hirschera pružilo je priliku, a Felix ju je znao iskoristiti