HRVATSKA LIGA

Košarkaški Splita srušili Cedevitu u Domu sportova

09.10.2016 u 21:36

Bionic
Reading

U 1. kolu A-1 lige dogodila se senzacija, Cedevita je u Domu sportova poražena od Splita sa 76:69

Od igrača koji su nastupili u subotu protiv Zadra, igrali su Karlo Žganec, Džanan Musa, Toni Katić, Filip Krušlin i Duje Dukan. Međutim, Žganec se ozlijedio već u četvrtoj minuti, a u momčadi koja bi pod trenerom Danijelom Lutzom trebala nastupati u A-1 ligi ionako je već bilo dosta ozljeda.

Utakmica je cijelo vrijeme bila neizvjesna, a odlučena je tek u zadnjoj četvrtini.

Za Cedevitu je Toni Katić upisao 21 poen i tri asistencije, Džanan Musa je upisao 13 poena, šest skokova i dvije asistencije, a Lovro Buljević devet poena i pet skokova, dok su Splićane predvodili Mateo Kedžo s 14 poena, tri skoka i tri asistencije, Damir Rančić s 13 poena te Goran Filipović sa osam poena, šest skokova i sedam asistencija.

'Ja sam se morao spremati za ovakvu vrstu pressice. Postoji put prema pobjedi koji smo demonstrirali u prvom poluvremenu, ali isto tako je ovo način za izgubiti utakmicu. Kad se uđe situaciju kao što smo radili u trećoj četvrtini da je svatko nešto probao... Svatko je uzeo jedan šut za sebe da nešto proba i da pokuša biti heroj u tom trenutku i tu smo si trasirali poraz. S 20 izgubljenih lopti se ne može dobiti utakmicu. No, ono što me je više smetalo je što je Split više želio pobjedu', rekao je trener Cedevite Danijel Lutz.

'Smatram da smo u prvom poluvremenu ušli s puno respekta. Nismo bili dovoljno agresivni, promašili smo puno zicera i imali dosta individualnih grešaka i u obrani i u napadu. Drugo poluvrijeme je bilo kudikamo bolje i kad smo mi preuzeli vodstvo bio je veliki pritisak na Cedeviti i nama je bilo lakše igrati nego njima. Pohvalio bih sve igrače. Smatram da je svih 10 igrača koji su igrali danas dalo značajan doprinos i to je ogledni primjerak kako mi moramo funkcionirati', izJavio je trener Splita Ivica Skelin.