JOŠ I TO

Koronavirus potvrđen i kod Dore Krsnik, Hrvatska na Argentinu ide bez tri vanjske igračice

07.12.2021 u 22:31

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentativka Dora Krsnik neće igrati u srijedu na Svjetskom prvenstvu protiv Argentine, jer je u utorak navečer stigao novi rezultat njenog PCR testa prema kojem je pozitivna na koronavirus

U stožeru reprezentacije su se nadali kako bi ipak mogla zaigrati, budući da je u ponedjeljak imala 'granično pozitivan rezultat' pa je test ponovljen u utorak.

Hrvatska će tako drugi krug Svjetskog prvenstva otvoriti protiv Argentine bez vanjskih igračica Dore Krsnik, Ćamile Mičijević i Ivane Dežić koje su ostale u samoizolaciji u hotelu u Castellonu. Njih tri nisu smjele igrati ni u ponedjeljak protiv Japana koji je pobijedio Hrvatsku sa 28-26 i tako joj na minimum sveo izglede za plasman u četvrtfinale.

Ostale rukometašice su u utorak poslijepodne doputovale u 300 kilometara udaljenu Torrevieju. Nisu trenirale nego su imale slobodan dan. Njima su se ondje Tena Petika iz zagrebačke Lokomotive i Gabriela Gudelj iz čakovečkog Zrinskog. One su iz Zagreba preko Amsterdama sletjele u 19 sati u Alicante pa produžile do Torrevieje gdje će u srijedu, u 15.30 sati, igrati protiv Argentine. Hrvatska će u drugom krugu odigrati još dvije utakmice, u petak (20.30 sati) protiv Španjolske te u nedjelju (18 sati) protiv Austrije.

Brončane s posljednjeg Europskog prvenstva izgubile su u prvom kolu od Brazila sa 25-30, a u drugom pobijedile Paragvaj s 36-18. Porazom od Japana nisu prenijele niti jedan bod u drugi krug.

Nakon što se pet igračica Austrije zarazilo koronavirusom prije nekoliko dana u Torrevieji, Svjetska rukometna federacija i Španjolski rukometni savez od nedjelje su uveli pravilo obveznog testiranja prije utakmica. Sve ekipe na turniru, bez obzira što su im igračice cijepljene, moraju se ujutro na dan utakmice testirati antigenskim testom.

Tako je u ponedjeljak detektiran koronavirus kod Mičijević i Dežić, zbog kojih je čitava ekipa morala napraviti vjerodostojniji PCR test. Njime je potvrđena prisutnost koronavirusa kod njih dvije i otkriven kod Krsnik.