REAKCIJA NAKON PORAZA

Utučeni izbornik hrvatskih rukometašica o vijesti koja je potresla cijelu reprezentaciju: Današnji dan ne bih poželio najvećem neprijatelju!

06.12.2021 u 23:13

Bionic
Reading

Hrvatske rukometašice poražene su u zadnjem kolu G skupine Svjetskog prvenstva u Castellonu od Japana s 26-28, a komentar je dao izbornik Nenad Šoštarić

Podsjećamo, Hrvatska je u ovom dvoboju bila bez Dore Krsnik, Ćamile Mićijević i Ivane Dežić, koje su ranije danas bile pozitivne na koronavirus. Bez mogućnosti rotacije na vanjskim pozicijama, hrvatske rukometašice su poražene od Japana i u drugi krug neće prenijeti ni boda.

'Imali smo mi današnji dan kakav ne bih poželio najvećem neprijatelju. Doslovno u deset sati ujutro saznali smo da su naše dvije igračice pozitivne i sve do 19:15 nismo znali tko od nas može ići na utakmicu, a tko ne može', rekao je izbornik Šoštarić za RTL.

'Cure su odigrale hrabro, međutim prije bih rekao da smo mi izgubili utakmicu nego Japan dobio. Imali smo tri razlike i loptu, promašili zicer, da ne govorim o četiri šuta na prazan gol promašena. Imali smo samo tri vanjske igračice, mogli smo rotirati samo pivota i krila', dodao je hrvatski stručnjak.

Pred rukometašicama je nemoguća misija u drugom krugu po skupinama...

'Teško da sada možemo do četvrtfinala, morale bi nam se poklopiti sila rezultata, ali moramo dobiti Argentinu i Austriju. Nećemo sretni otići doma, ali ovo nam je veliko iskustvo', zaključio je Šoštarić.

U drugi krug Brazil prenosi 4 boda, Japan 2, a Hrvatska nijedan bod, a u Alicanteu Hrvatska će igrati sa Španjolskom (4), Argentinom (2) i Austrijom (0).